Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Netflix stryper delade konton

Netflix stryper delade konton

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 mars 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
13 mars 2021

Vill göra det svårare att kontodela med vänner och familj.

Världens största streamingtjänst försöker nu begränsa möjligheterna att dela konton mellan vänner och familj, som inte bor på samma hushåll. Projektet är nu i ett teststadium och det är oklart om några direkta förändringar kommer att lanseras i stort.

Med över 200 miljoner användare världen över är Netflix världens största streamingtjänst, åtminstone än så länge. Tidigare i veckan rapporterade den nya storkonkurrenten Disney+ att de redan har passerat 100 miljoner-sträcket. Och det sedan november 2019.

Om det beror på den ökade konkurrensen och ett större behov av intäkter, vet vi inte, men nu testar Netflix att komma åt kontodelarna runt om i världen. Det vill säga de som delar Netflix-konto med varandra trots att de inte bor på samma adress.

Bland annat har användare rapporterat att de har behövt bekräfta att det är de som äger kontot vi mail- eller sms-utskick i samband med inloggning.

– Det här testet är utformat för att hjälpa till att säkerställa att folk som använder Netflixkonton har tillåtelse att göra det, säger en Netflixrepresentant till australiska ABC News.

Än så länge rör det sig hela om ett testsystem och det är i skrivande stund oklart om Netflix kommer att lansera bekräftelsekravet till alla sina användare.

Enligt SVT har Netflix länge sett mellan fingrarna när det kommer till deras abonnenters delande av lösenord. Enligt en marknadsundersökning av Magid uppger så många som en tredjedel av användarna att de någon gång har delat lösenord med en person utan för det egna hushållet.

FÖR FLER NYHET --> SCROLLA VIDARE

 

NÄSTA ARTIKEL