Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nissar

Netflix-serien Nissar bjuder på skräck för hela familjen

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 oktober 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 oktober 2020

En dansk julberättelse med skräck och övernaturlig twist.

Idag presenterar Netflix "Nissar", en ny dansk originalserie från skaparna av "The Rain". "Nissar" kommer att återskapa de verkliga och vidunderliga varelserna som inspirerat de folksägner och myter vi alla känner till.

Inspelningen av den danska serien har precis påbörjats utanför Köpenhamn. I rollerna syns bland andra Ann Eleonora Jørgensen (Herrens vägar), Rasmus Hammerich (A Horrible Woman), Peder Thomas Pedersen (Advokaten), Lila Nobel (The Rain) och Lukas Løkken (The Rain).

I hopp om att hitta tillbaka till varandra över jul, reser en familj på fyra till en avlägsen ö i den danska skärgården. Familjen upptäcker snart att ön är kontrollerad av medlemmar ur ett religiöst samhälle, som lever sida vid sida med varelser från skogen som visar sig vara nissar. När flickan i familjen hittar och tar hem en liten nisse råkar hon oavsiktligt störa balansen på ön, och de alla slängs in i en kamp på liv och död präglad av tro, familj och ren överlevnad.

"Nissar" kommer att bestå av sex avsnitt och utspelas i Danmark. Serien är skapad och skriven av Stefan Jaworski (De som dödar, Kandidaten). För regi står Roni Ezra (Sjuksystrarna på Fredenslund) och för produktion står Elise H. Lund från Miso Film. Nissar är baserad på en idé av Jannik Tai Mosholt och Christian Potalivo (The Rain), som också är exekutiva producenter tillsammans med Peter Bose och Jonas Allen från Miso Film.

– Med vår nya Netflix-serie Nissar fortsätter vi det starka partnerskap som vi har byggt upp med Netflix över tre säsonger av The Rain. Nissar är en skräckserie som utspelar sig i juletid och utforskar frågan 'Vad skulle hända om Nissar var verkliga och farliga?’. Återigen visar Netflix att de vågar när andra inte gör det. Vi berömmer Netflix för att de öppnar dörrar för nya genrer som vi tidigare inte har haft råd att utveckla och producera på vår lokala marknad. Nissar kommer att spelas in kring Köpenhamn och vi ser väldigt mycket fram emot att ge Netflix medlemmar mer av julgenren, men i ny och unik tappning, säger Peter Bose.

Tesha Crawford, Director Netflix International Originals Northern Europe, har också uttalat sig:

– Det finns flera skäl till varför vi är glada över denna danska produktion. För det första, att återigen få teama upp med våra partners på Miso Film, som har visat sig vara fantastiska historieberättare. För det andra, att koppla an till de lokala myter som alltid resonerat i Norden och att kunna förvandla detta till en modern julhistoria – med en liten touch av skräck.

Om serien kvalar in på vår lista med nya och bra Netflix-serier återstår att se!

För fler nyheter ---> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL