Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Netflix gör animerad samuraj-serie

Netflix gör animerad samuraj-serie

  • Netflix
Kristian Andersson | Nyhet
20 juli 2020
Kristian Andersson | Nyhet
20 juli 2020

James Wan är med som producent.

Det är streamingtjänsten Netflix som nu berättar att de jobbar på en ny serie om samurajer. Den kommer att bli animerad och ska baseras på Usagi Yojimbos serietidning.

Netflix har nu gått ut med att de kommer att satsa på en ny animerad serie där vi får följa kaninen och samurajen Miyamoto Usagi. Streamingtjänsten väntas göra sin version av berättelsen och serien kommer troligen inte att helt följa serietidningen. 

Samuraj Rabbit: The Usagi Chronicles kommer att utspela sig i en framtida värld där fokuset ligger på en ättling till legendariska samurajen Yuichi, berättar Variety. Stan Sakai som har skapat samurajkaninen ska ocks vara med vilket verkar lovande för att resultatet ska bli bra. Sakai berättar följande:

– Det är härligt att få arbeta tillsammans med Gaumont och Netflix. Jag kommer att medverka i varje steg som tas av produktionen. Det är fantastiskt att så många kompetenta personer jobbar på samma serie och jag arbetar med ett fantastiskt gäng.

När serien ska visas på Netflix vet vi inte i nuläget. Läs också om hur många som har sett serien The Old Guard på Netflix.