Se första trailern till Troll – Netflix norska äventyrsfilm

Netflix bekräftar: norska storfilmen Troll får uppföljare

  • Netflix
Filmtopp
20 september 2023 kl. 09:09

Roar Uthaug återvänder som regissör

Nu står det klart att Netflix norska storfilm "Troll" från 2022 får uppföljare. Till "Troll 2" har man med sig samma kreativa team, inklusive regissören Roar Uthaug.

I Troll 2 återförenas det kreativa teamet bakom den första filmen – internationellt hyllade regissören Roar Uthaug, manusförfattaren Espen Aukan samt producenterna Espen Horn och Kristian Strand Sinkerud på Motion Blur.

– Att göra Troll var en livslång dröm som gick i uppfyllelse. Mottagandet som vår norska film har fått runt om i världen har varit otroligt. Jag är oerhört exalterad över att vi nu får ge oss ut på nästa resa i detta stora äventyr”, säger regissören Roar Uthaug.

Netflix bekräftar: norska storfilmen Troll får uppföljare
Foto: Netflix.

Då börjar inspelningen av Troll 2 

Troll hade global premiär på Netflix 2022 och blev snabbt den mest populära icke-engelskspråkiga filmen på Netflix genom tiderna. Detta episka norska actionäventyr landade även på topp 10-listan i 93 länder och på första plats i Norge, USA och Storbritannien. 

– Vi är glada över att få väcka liv i Troll 2, som ännu en gång bygger på en norsk sagofigur, spelad, regisserad och producerad av norrmän. Vi på Motion Blur är exalterade över att äntligen få presentera denna uppföljare med regissören Roar Uthaug och Netflix”, säger producenterna Espen Horn och Kristian Sinkerud.

Inspelningen av "Troll 2" påbörjas under 2024. När den har premiär är ännu inte känt men troligtvis dyker den upp på Netflix någon gång 2025.

NÄSTA ARTIKEL