Netflix användare överens: det är bästa första dejten-maten

Netflix användare överens: det är bästa första dejten-maten

  • Netflix
Filmtopp
02 juni 2023 kl. 11:00

Vågar du överlämna dig i streamingtjänstens händer?

I en ny omröstning som gjorts av Netflix i samband med premiären för "Never Have I Ever" säsong 4 har deras användare på Instagram kommit fram till vilken som är bästa första dejten-maten.

En av livets kanske svåraste frågor att besvara är just den om vad man ska äta på första dejten. Sveper man nätet rent på experternas utlåtanden ska det varken vara för tungt, flottigt eller vågat. Man vill väl heller inte riskera att chockera en vegan eller nötallergiker?

Enligt en undersökning gjord med 4000 svenskar som tidningen café hänvisar till finns det två maträtter som sticker ut som mest romantiska – och ingen av dem är grillad svan. Men Edward Blom skulle trots det säkerligen uppskatta att bli serverad båda varianter. Tusentals svenskar är nämligen överens om att det är räkor med bröd och aioli, eller oxfilé med kantarellsås, som är den bästa maten för första dejten. Frågar vi Netflix användare ser det däremot helt annorlunda ut.

Netflix användare överens: det är bästa första dejten-maten
Foto: Tim Collins / Unsplash.

 

Netflix användare överens: det är bästa första dejten-maten

Den 8 juni är det premiär för den fjärde och sista säsongen av Netflix romantiska dramakomedi Never Have I Ever, och i dag hålls en galapremiär i USA. För att engagera sina följare har streamingtjänsten gjort ett flertal skojiga omröstningar där ett av dem faller i romantikens tecken. Den om vilken mat som deras prenumeranter och följare anser vara den bästa till första dejten. I topp tre finns följande rätter: tacos, sushi och pizza, men bara en av dem är en solklar vinnare: pizza. 

I skrivande stund menar 16 700 följare på Netflix Instagram att pizza är den bästa första dejten-maten. Därefter följer sushi med 6 500 röster och tacos med 3 600 röster. Vi förväntar oss viss justering under kommande dagar, men vi har svårt att se pizza bli omkört av någon av de andra rätterna. Tydligen finns det inget mer romantiskt än att slicea upp en deg (efter preferenser och eventuella villkor) och dela den med genuin entusiasm. 

Nu behöver du inte längre grubbla: överlämna ditt öde i Netflix händer så kommer allting att ordna sig.

Frank Stenhammar

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL