Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Fotbollslegenden Diego Maradona vill stämma Netflix

Fotbollslegenden Diego Maradona vill stämma Netflix

  • Netflix
Kristian Andersson | Nyhet
13 juli 2020
Kristian Andersson | Nyhet
13 juli 2020

Streamingjätten ska ha missbrukat hans varumärke.

Det är fotbollsspelaren Diego Armando Maradona som nu planerar att stämma streamingjätten Netflix. Grunden till detta handla om att Netflix ska ha missbrukat hans varumärke i en kommande film samt varit missvisande.

Det är på grund av filmen Det var guds hand som regisserades av den italienske och Oscarsbelönade regissören Paolo Sorrentino som Diego Maradona stämmer Netflix. Filmen är en uppväxtskildring som utspelar sig i Nepal och handlar om Diego Maradona, den legendariske fotbollsspelaren som 1986 gjorde det otroliga målet målet mot England. Maradona har sedan länge varit dyrkad som en gud av sina fans. Nu rapporterar DN att den före detta fotbollsspelaren anklagar Netflix för en missvisande skildring av hans liv.

Det gick ganska fort från att Sorrentino berättade om filmen till att Maradona väljer att stämma Netflix. Hans advokater har under helgen meddelat via sociala medier att de undersöker möjligheten att vidta rättsliga åtgärder. 

Paolo Sorrentino ligger bakom filmen Youth (2015) och nu äntligen efter 20 år får han åter igen göra en film i Nepal och enligt regissören ska det betyda mycket för honom att få återvända och göra Det var guds hand. När filmen får premiär på Netflix har vi i nuläget ingen aning om.

Läs också om att Netflix just nu arbetar på en Bird Box 2.

Vad tycker du om denna stämning av fotbollsspelaren Diego Maradonas?