KLART: Netflix lägger ner svenska stjärnans serie – "Vikings: Valhalla"

KLART: Netflix lägger ner svenska stjärnans serie "Vikings: Valhalla"

  • Netflix
Filmtopp
07 oktober 2023 kl. 08:10

Nu är det dags att knuta ihop säcken

Den svenska stjärnan Frida Gustavsson spelar huvudrollen i "Vikings: Valhalla". Nu meddelar Netflix att den tredje och kommande säsongen blir den sista.

Efter framgångarna med Gustaf Skarsgård-frontade Vikings (2013-2020) var det dags för Vikings: Valhalla att ta över stafettpinnen. I januari var det dags för den andra säsongen att ha premiär och nu väntar fansen tålmodigt på nya avsnitt.

En ny säsong är också bekräftad, men nu rapporterar Variety att det också blir den sista:

"Jag är så tacksam över att ha haft tre säsonger att berätta historierna om Leif, Harald och Freydis. Jag visste från början att jag ville visa utvecklingen av hur tre av de mest berömda vikingarna blev de ikoner vi känner till i dag, och det har vi verkligen gjort," säger medskaparen och verkställande producenten, Jeb Stuart, i ett uttalande.

Frida Gustavsson
Frida Gustavsson i "Vikings: Valhalla". Foto: Netflix

Netflix lägger ner svenska stjärnans serie – "Vikings: Valhalla"

I serien spelas Freydis av den svenska stjärnan Frida Gustavsson, som även medverkat i produktioner som Partisan (2020-2022) och The Witcher (2019-).

"Självklart finns det alltid fler aspekter att utforska med riktiga, historia personer, men det kändes rätt berättarmässigt att avsluta Leif, Freydis och Haralds resor med vår tredje säsong. Vi ser verkligen fram emot att fansen ska få se avslutningen på detta kapitel av historien," säger Jeb Stuart.

"Vikings: Valhalla" har premiär på Netflix nästa år.

NÄSTA ARTIKEL