KLART: Då har The Crown säsong 6 premiär – bekräftat sista säsongen

KLART: Då har The Crown säsong 6 premiär – bekräftat sista säsongen

  • Netflix
Filmtopp
09 oktober 2023 kl. 18:10

Den sista säsongen av The Crown har fått ett premiärdatum

En av Netflix främsta tungviktare går snart i mål – nu har den sjätte och sista säsongen av hyllade "The Crown" fått ett officiellt premiärdatum. Den kommande säsongen delas upp i två delar.

Då kommer The Crown säsong 6 – bekräftat premiärdatum

I dag har Netflix släppt ett premiärdatum för den sjätte och sista säsongen av "The Crown", tillsammans med ett första klipp från de nya avsnitten. Säsongen kommer i två delar där del 1 har premiär den 16 november och del 2 har premiär den 14 december.  

KLART: Då har The Crown säsong 6 premiär – bekräftat sista säsongen
Foto: Netflix.

Detta kan vi vänta oss av den sista säsongen av The Crown

The Crown säsong 6, del 1 – premiär 16 november:

I den första delen är Elizabeth Debicki tillbaka i rollen som prinsessan Diana tillsammans med Dominic West som prins Charles. Imelda Staunton spelar fortsatt rollen som drottning Elizabeth II tillsammans med Jonathan Pryce som prins Philip och Lesley Manville som prinsessan Margaret. Salim Daw (Mohamed Al Fayed) och Khalid Abdalla (Dodi Fayed) återvänder också i den sjätte och sista säsongen. I rollbesättningen syns även nykomlingarna Rufus Kampa som prins William och Fflyn Edwards i rollen som prins Harry.

Den första delen berättas över fyra avsnitt och skildrar en växande relation mellan Prinsessan Diana och Dodi Fayed innan en olycklig bilresa får förödande konsekvenser.

The Crown säsong 6, del 2 – premiär 14 december

Den andra delen består av sex avsnitt. Efter sin mammas död försöker prins William hitta tillbaka till livet på Eton samtidigt som monarkin måste hantera allmänhetens åsikter. När drottningen når sitt gyllene jubileum reflekterar hon över monarkins framtid med äktenskapet mellan Charles och Camilla samt början på en ny kunglig saga med William och Kate.

I den andra delen syns Ed McVey och Luther Ford i rollerna som prins William respektive prins Harry tillsammans med Meg Bellamy i rollen som Kate Middleton. Alla tre gör sin skådespelardebut.

Den sista säsongen täcker händelser från 1997 till 2005, som var tiden då Tony Blair (Bertie Carvel) var premiärminister.

Se det första klippet från The Crown säsong 6 – sista säsongen:

"The Crown" släpptes första gången 2016 och har sedan debutsäsongen 15 BAFTA-nomineringar, 10 Golden Globe-nomineringar och hela 69 Emmy-nomineringar.

NÄSTA ARTIKEL