KLART: Cobra Kai säsong 6 blir den sista

KLART: Cobra Kai säsong 6 blir den sista

  • Netflix
Filmtopp
21 januari 2023 kl. 09:01

Förbered dig på att lämna dojon

På sociala medier skriver hjärnorna bakom TV-serien "Cobra Kai" att serien snart ska läggas ner. Men innan dess blir det en maxad, sista säsong.

Många blev positivt överraskade över Cobra Kai när serien dök upp på Netflix våren 2018 – en TV-serie om vad som hände huvudrollerna efter 80-talsklassikerna i Karate Kid. Vad som lät som en enkel "cash grab" visade sig vara en helhjärtad satsning fylld med träffsäker humor, charm och en hel del mäktiga fightingscener.

Nu har serien rullat i fem säsonger och med en sjätte väntandes runt hörnet och vi är alla nyfikna på vad som kommer att hända med Ralph Macchios och William Zabkas rollfigurer. Snart kommer vi att få ett slutligt besked och tvingas lämna dojon för gott.

Cobra Kai läggs ner efter säsong 6

I ett öppet brev på Instagram skriver seriens skapare Josh Heald, Jon Hurwitz och Hayden Schlossberg att Cobra Kai ska avrundas med den sjätte och kommande säsongen. De skriver också att den kommer att bli den största säsongen hittills och att teasar även fansen med en möjlighet till en fortsättning, men i så fall i form av en eller flera nya berättelser.

"Medan detta kan vara bitterljuv dag för seriens fandom, har Miyagiverse aldrig varit starkare. Vår fandom är den BÄSTA på planeten och vi hoppas att få berätta fler Karate Kid-historier med er längre fram. För som vi alla vet, Cobra Kai dör aldrig."

Den sista säsongen av "Cobra Kai" förväntas att ha premiär senare i år.

NÄSTA ARTIKEL