The Crown säsong 2

Claire Foy återvänder i nya The Crown-säsongen – så hedras Elizabeth II

  • Netflix
Filmtopp
10 juni 2023 kl. 13:41

Får sällskap av Olivia Colman

Nu pågår arbetet med nästa säsong av "The Crown". Nu rapporterar brittiska medier att Claire Foy och Olivia Colman återvänder som drottning Elizabeth II för att spela in nya scener.

Just nu pågår inspelningen av den sista säsongen av Netflix älskade drama The Crown, som blir den första att spelas in efter drottning Elizabeth II:s död. Eftersom serien fokuserar på drottningens långa tid på tronen, har serieskaparna bestämt sig för att göra en hyllning till den tidigare regenten.

Claire Foy i The Crown
Claire Foy som drottning Elizabeth II i The Crown. Foto: Netflix

Claire Foy återvänder i nya The Crown-säsongen

Enligt The Sun är det nämligen klart att Claire Foy, som spelade drottningen i säsong ett och två, kommer att återvända i den avslutande säsongen för att reprisera sin roll. Och som om det inte vore nog gör även Oscarsbelönade Oliva Colman, som tog över stafettpinnen i de två efterföljande säsongerna, samma sak.

– Att återförena skådespelerskorna har inte på något sätt varit enkelt då både Claire och Olivia gick vidare till att göra större saker efter The Crown och har fulla scheman, säger en källa till The Sun.

Får besök av ny skådespelerska

Utöver Claire Foy, Oliva Colman och Imelda Staunton, som spelar drottningen på sina äldre dar, ansluter sig även en fjärde skådespelerska. Viola Prettejohn, 18, uppges spela drottning Elizabeth II under krigstiden. Hon har tidigare medverkat i mindre roller i produktionerna Counterpart, The Witcher som "Fake Ciri" och The Nevers.

"The Crown" säsong 6 förväntas att ha premiär senare i år.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL