Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Kanye Wests dokumentär släpps snart på Netflix

Kanye Wests dokumentär släpps snart på Netflix

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 februari 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 februari 2022

Visar flera timmar tidigare osläppt material

Det närmar sig premiär för "Jeen-Yuhs: A Kanye Trilogy" som följer Kanye Wests resa från lovande rappare till en av modern populärkulturs mest spännande kreatörer.

Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy är en av de mest efterlängtade titlarna på Netflix just nu. Dokumentären om Kanye West tar oss tillbaka 21 år i rapparen och hiphop-producentens karriär. Då när Clarence "Coodie" Simmons träffade West och såg något så speciellt att han flyttade från Chicago till New York City för att dokumentera hans resa mot att bli nästa stora rappare. Ingen av dem hade någon aning om hur långt den resan skulle ta dem. 

Med plattor som Late RegistrationWatch the ThroneYeezus och The Life of Pablo har West gjort en unik konstnärlig resa. Dånande poplåtar har varvats flitigt med utmanande och avantgardistiska verk. Precis som hans ofta kontroversiella personlighet, har inte heller Wests musik varit utan kritik. I dag är West aktuell med en ny platta som delat lyssnarna i Donda, som är döpt efter hans mamma. 

MER LÄSNING:

Se trailern till Kanye Wests dokumentär här:

När släpps dokumentären om Kanye West?

Den efterlängtade dokumentären är uppdelad i tre delar som tillsammans utgör fyra och en halv timmar film. Den första delen, Vision, har premiär på Netflix den 16:e februari. Därefter släpps ytterligare en del i veckan. 

NÄSTA ARTIKEL