Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Netflix: House of Cards läggs ner!

Netflix: House of Cards läggs ner!

Sebastian Håkansson | Nyhet
31 oktober 2017
Sebastian Håkansson | Nyhet
31 oktober 2017

Kevin Spaceys tid i det politiska rampljuset kan snart vara över. Netflix säger att den politiska serien House of Cards kommer att läggas ned.

Kevin Spacey i House of Cards.
Foto: Netflix

Skådespelaren Kevin Spacey, som spelar huvudrollen i Netflix succéserie House of Cards, har blivit anklagad för sexbrott. Nyheten slog ned som en bomb efter att det påstådda offret, Anthony Rapp, anklagat Spacey för sexuella närmanden. Rapp säger i en intervju med Buzzfeed, att detta ska ha skett för 30 år sedan när han bara var 14 år gammal och Spacey var 26.

Kevin Spacey har själv bett om ursäkt för händelsen genom sitt Twitter-konto, samtidigt som han också går ut med att han är homosexuell.

I sviterna av det hela har nu Netflix gått ut med beskedet att det blir inga fler säsonger av House of Cards.

– Vi är djupt bekymrade, skriver Netflix i ett uttalande enligt Variety.

Däremot ska den sjätte säsongen, som just nu håller på att spelas in, fullföljas. Det har i skrivande stund ännu inte kommit något officiellt pressmeddelande från Netflix till de svenska medierna.

Kevin Spacey är den senaste i raden av kända män som anklagas för sexbrott efter de uppmärksammade anklagelserna mot filmproducenten Harvey Weinstein som frammanade "#MeToo"-rörelsen.

LÄS OCKSÅ: Harvey Weinstein utesluts ur Amerikanska filmakademin