Hon simmade över havet – nu är hennes liv Netflix-film med Jodie Foster

Hon simmade över havet – nu är hennes liv Netflix-film med Jodie Foster

  • Netflix
Eric Diedrichs
18 november 2023 kl. 06:11

Den osannolika historien har blivit långfilm

Med två Oscarsvinster var länge Jodie Foster en av Hollywoods största stjärnor. Nu är hon tillbaka i rampljuset med "Nyad" på Netflix.

Som 60-åring mäktade Diana Nyad med den otroliga bedriften att bli först i världen med att simma från Kuba till Florida utan hajbur. Det är en sträcka på 177 kilometer på öppet hav. Detta skedde 2013 och nu, tio år senare, har bragden blivit storfilm på Netflix.

Gjord av Oscarsbelönade filmskapare

I regi av dokumentärfilmarna Jimmy Chin och Elizabeth Chai Vasarhelyi, som bland annat legat bakom den Oscarsbelönade dokumentären Free Solo (2019), får vi följa med på Diana Nyads otroliga resa över havet och förberedelserna som krävdes innan dess.

På rollistan ser vi fyrfaldigt Oscarsnominerade Annette Bening (American Beauty, Being Julia) som Diana Nyad och tvåfaldigt Oscarsbelönade Jodie Foster som Bonnie Stoll – Nyads bästa vän och coach.

Detta har Nyad fått i betyg

Filmen släpptes på Netflix tidigare i november och har fått ett positivt mottagande. På IMDb har den 7,1 av 10 baserat på 7 400 röster. I Metascore har den 64 av 100 och på Rotten Tomatoes har den fått 81 procent i audence score.

Nyad finns nu att streama på Netflix.

NÄSTA ARTIKEL