Netflix gör nya Narnia-filmer – Barbie-regissören uppges vara ombord

Netflix gör nya Narnia-filmer – Barbie-regissören uppges vara ombord

  • Netflix
Filmtopp
04 juli 2023 kl. 09:56

Nu verkar det äntligen hända grejer

När Netflix gör nya Narnia-filmer verkar det bli tillsammans med Greta Gerwig, regissören bakom "Barbie" med Margot Robbie och Ryan Gosling.

Det har länge varit på väg men nu verkar det hända grejer runt Netflix satsning på Narnia. Böckerna som ska filmas på nytt ser nu ut att ha Barbie-regissören Greta Gerwig ombord för minst två stycken av dem. Här är allt vi vet om det kommande megaprojektet.

Mellan åren 2005-2010 fick vi se tre Narnia-filmer under Disneys paraply. Medan den första blev en av de mest inkomstbringande filmerna det året, och mottogs väl av kritikerna, räknades de två uppföljarna som besvikelser på båda fronterna, vilket ledde till att filmserien allt eftersom hamnade i utvecklingslimbo. Först 2018 skulle det röra på sig igen när Netflix värvade till sig rättigheterna att filmatisera C.S. Lewis böcker om det magiska landet Narnia. Nu är vi ännu närmare att få se nya filmer inom franchisen.

Netflix gör nya Narnia-filmer – Barbie-regissören uppges vara ombord
Foto: Disney.

Barbie-regissören uppges vara ombord när Netflix gör nya Narnia-filmer

Det är framför allt tidningen The Hollywood Reporter som ger oss de senaste uppgifterna runt Netflix kommande Narnia-filmer. De säger att man nu har lyckats knyta till sig en av världens mest lovande regissörer, Greta Gerwig, till att stå bakom kameran. Författaren Lewis skrev sammanlagt sju böcker om Narnia men ännu är det inte känt vilka böcker som är tänkta att filmatiseras, inte heller i vilken ordning. 

Netflix har inte kommenterat de senaste uppgifterna, och alltså inte bekräftat att Gerwig är ombord. Medan The Hollywood Reporter säger att Gerwig är knuten till att regissera åtminstone en film, menar The New Yorker att det rör sig om minst två filmer.

Trefaldigt Oscarsnominerade Gerwig slog igenom med Lady Bird 2017 och följde upp succén med Little Women. Den 21 juli får vi se hennes efterlängtade storfilm Barbie som förväntas öppna starkt på amerikanska Box Office med en biljettförsäljning på minst 80 miljoner dollar. Detta trots att den öppnar samma dag som Christopher NolanOppenheimer.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL