Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Netflix gör barnförbjuden komediserie om Elvis

Netflix gör barnförbjuden komediserie om Elvis

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
19 augusti 2019
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
19 augusti 2019

Kungen av Rock n' Roll är snart huvudpersonen i Netflix "Agent King".

Foto: Netflix.

Netflix har beställt en ny animerad serie av Sony Animation, med Elvis Presley i huvudrollen. Den är medskapad av hans tidigare hustru Priscilla. Hon berättar att serien låter Elvis göra det som länge var hans dröm – att vara en hjälte som stoppar skurkar.

Elvis Presley är en av rockens fadersfigurer och nu är det 42 år sedan han gick bort. Efter hans tid på jorden har det gjorts oerhört många verk om honom. Nu ska Netflix göra en animerad vuxenkomedi betitlad Agent King, rapporterar amerikanska medier. Priscilla Presley, som var gift med musikikonen, berättar följande:

– Från då att Elvis var en grabb drömde han alltid om att vara superhjälten som bekämpade brott och räddade världen. Agent King låter honom göra just det. Jag och min medskapare John Eddie ser så himla mycket fram emot att jobba med Netflix och Sony Animation på detta fantastiska projekt och få chansen att visa en sida av Elvis världen ännu inte sett.

Berättelsen följer Elvis som går in i myndigheternas hemliga spionprogram för att skydda sitt land, samtidigt som han jonglerar med sin vardag som rockstjärna.

Det återstår att se när serien får premiär, men vi gissar att den kan landa på Netflix redan under 2020. 

Foto: UIP.

År 2016 fick vi se Michael Shannon spela Elvis i långfilmen Elvis & Nixon som handlar om det kända mötet mellan stjärnan och USA:s dåvarande president.