Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Netflix fortsätter att gå starkt ekonomiskt

Netflix fortsätter att gå starkt ekonomiskt

Kristian Andersson | Nyhet
17 april 2019
Kristian Andersson | Nyhet
17 april 2019

Trots färre prenumeranter än väntat, gör Netflix starkt ifrån sig ekonomiskt.

Det var igår, 22.00 svensk tid, som bolaget Netflix delgav sin kvartalsrapport, som visar att det går bättre ekonomiskt för dem än vad man tidigare trott. Men tillväxten av nya användare har inte varit lika god som man förutspått, vilket drar ner aktievärdet något.

Det är Expressen som rapporterar att Deutsche Bank anser att man fortsatt ska köpa aktier i streamingjätten Netflix. Aktien sjönk nämligen på grund av att andelen nya Netflixanvändare inte riktigt lika många som förväntat, men samtidigt har bolagets intäkter varit högre än vad man trott.

Vi har tidigare skrivit om att Disney jobbar på sin plattform Disney+, som även kallas för Netflix dödaren. Disney+ släpps den 12 november detta år. Denna tjänst kommer att bli en enormt stark konkurrent till Netflix. Inte minst då Disney drar tillbaka alla sina filmer från andra tjänster för att ha dem exklusivt hos sig själva. Filmer som dras bland annat drar tillbaka är Star Wars, Indiana Jones, Alien, Avatar, Deadpool, Die Hard, Fantastic Four, Ice Age, Kingsman, Planet of the Apes och X-Men.

Läs också om Disneys animerade filmer som blir live-action!

Är du en Netflix användare, kommer du även skaffa ett konto på Disney+?