”Ett ärligt liv”med Simon Lööf är nästa svenska film av Netflix

”Ett ärligt liv”med Simon Lööf är nästa svenska film av Netflix

  • Netflix
Filmtopp
04 oktober 2023 kl. 09:10

Joakim Zanders thriller filmatiseras

Netflix fortsätter att satsa på den svenska marknaden. I dag presenterar de den kommande thrillern "Ett ärligt liv" baserad på Joakim Zanders roman med samma namn.

Ett ärligt liv regisseras av den prisbelönte regissören Mikael Marcimain (Händelser vid vatten, Lasermannen, Call girl), har omarbetats till filmmanus av Linn Gottfridsson (Comedy Queen, Björnstad) och produceras av Anna Anthony för FLX. I huvudrollerna syns Simon Lööf (Threesome), Nora Rios (Kalifat) och Peter Andersson (Millennium-trilogin, Den osannolika mördaren, Mörkt hjärta).

”Ett ärligt liv”med Simon Lööf är nästa svenska film av Netflix
Foto: Emil Hornstrup / Netflix.

Handlingen i Ett ärligt liv

Simon kommer till Lund full av förväntan. Äntligen ska livet börja. Men juriststudierna blir en besvikelse. På en våldsam demonstration träffar han den radikala Max och blir kär. Han sugs in i en excentrisk värld full av spänning, lögner och stora risker. För sent inser han att han vill dra sig ur. Ett ärligt liv är en thriller om svek, klass och lockelsen i att leva utanför lagen.

Regissören Mikael Marcimain säger följande om filmen:

– Efter ett antal epokprojekt ville jag göra en samtida film som var spännande, rå, sensuell och genomsyras av samhällskritik. Joakim Zanders roman Ett ärligt liv, en coming of age-thriller i universitetsmiljö, kändes som perfekt filmiskt material. Det är en gripande och anarkistisk kärlekshistoria med komplexa karaktärer om att söka sin identitet i en förvirrad värld.

Övrig rollbesättning består av Willy Ramnek Petri, Arvid von Heland, Nathalie Merchant, Christoffer Rigeblad, Fabian Hedlund, Lucas Grimstedt och Alice Andersson.

Ett ärligt liv produceras av Anna Anthony för FLX. Pontus Edgren, Joshua Mehr, Joakim Zander och Astri von Arbin Ahlander är också involverade i projektet som exekutiva producenter.

NÄSTA ARTIKEL