Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Då kommer Fares Fares Netflix-film – se de första bilderna

En dag och en halv – nervigt första klipp ur Fares Fares Netflix-film

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
12 juli 2023
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
12 juli 2023

Kolla in de första klippet från den svenska Netflix-filmen – premiär i höst

I juni presenterade Netflix ett premiärdatum för "En dag och en halv", streamingtjänstens kommande film av Fares Fares. Nu fortsätter uppladdningen med ett första klipp ur filmen – och spänningen går nästan att ta på.

Det blir premiär under sensommaren för nästa svenska Netflix-satsning. I juni meddelade streamingtjänsten att En dag och en halv har premiär i september. Och nu har vi dessutom fått ett första smakprov på vad som väntar i det som är Fares Fares regidebut.

Thrillern handlar som Artan (Alexej Manvelov) som tar sin exfru Louise (Alma Pöysti) gisslan i ett desperat försök att återförenas med sin dotter. Tillsammans med polisen Lukas (Fares Fares) färdas de genom ett idyllisk Sverige under sommaren, samtidigt som övriga polisen är dem hack i häl.

Kolla in det första nerviga klippet ur En dag och en halv – Fares Fares Netflix-film:

En dag och en halv, som har den engelska titeln A Day and a Half är inspirerad av verkliga händelser. Fares Fares regisserar inte bara filmen och spelar en av huvudrollerna, han har även skrivit manus tillsammans med Peter Smirnakos.

Utöver redan nämnda skådespelare medverkar även Stina Ekblad, Bengt C.W. Carlsson, Annika Hallin, Johni Tadi och Annica Liljeblad m.fl. i filmen. Huvudrollsinnehavaren Alexej Manvelov har tidigare medverkat i bl.a. Chernobyl och Top Dog. Alma Pöysti har spelat roller i bl.a. Tove och Höstlöv som faller.

– Jag är väldigt stolt över den här filmen och ser verkligen fram emot att hela världen snart kommer få möjlighet att se den, sa Fares Fares om En dag och en halv i juni.

"En dag och en halv" har premiär på Netflix den 1 september.

NÄSTA ARTIKEL