Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Efterlängtad premiär för Barracuda Queens på Netflix

Efterlängtad premiär för Barracuda Queens på Netflix

  • Netflix
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
05 juni 2023
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
05 juni 2023

Ett kriminaldrama med innehåll av allt!

När en grupp överklasstjejer från Djursholm drar på sig en enorm festnota börjar de råna sina välbärgade grannar. Inspirerad av verkliga händelser.

Premiär för Barracuda Queens säsong 1
Foto: Ulrika Malm/Netflix.

Nu har "Barracuda Queens" premiär på Netflix

Baserad på verkliga händelser om inbrottstjuvarna som kallades för "Lidingöligan" följer Barracuda Queens en grupp unga kvinnor på 90-talet som begår inbrott i ett försök att göra uppror, söka spänning och hämnas på män som har gjort dem fel.

Det är 1995. Början på "girl power"-eran. Lollo, Klara, Frida och Mia är fyra privilegierade tjejer från Djursholm, som kallar sitt gäng för Barraquda Queens från sina dagar med fest på Barracuda-stranden. I ett ögonblick av desperation, när de drabbas av en enorm festräkning, kläcker flickorna en hänsynslös plan för att råna sin nya granne Aminas hus. Saker och ting går inte riktigt som planerat, men som tur är är Amina mer intresserad av att gå med i gänget än att väcka åtal. Tillsammans blir flickorna involverade i en eskalerande kampanj av husinbrott som riktar sig mot deras avskyvärda rika grannar. På dagen är de högpresterande studenter och döttrar, men på natten är de hänsynslösa tjuvar – som söker spänning, befrielse och hämnd på män som har gjort dem fel. Och ingen kommer någonsin att misstänka dem... eller hur?

Premiär för Barracuda Queens säsong 1 på Netflix
Foto: Ulrika Malm/Netflix.

En påkostad och välgjord svensk ungdomsserie

"Barracuda Queens" är en serie som har inslag av allt när det kommer till genre. Det finns spänning, drama och även en hel del komedi. Huvudrollsinnehavarna Alva Bratt, Tindra Monsen, Sandra Zubovic, Sarah Gustafsson och Tea Stjärne gör en enastående skådespelarinsats.

Serien består av 6 avsnitt och samtliga avsnitt släpps på Netflix den 5 juni, missa inte detta.

 

NÄSTA ARTIKEL