Uppföljarna som hedrar och toppar originalen

Detta vet vi om Guillermo del Toros Frankenstein

  • Netflix
16 mars 2023 kl. 10:03
ANNONS
ANNONS

Vill ha med Andrew Garfield, Mia Goth och Oscar Isaac

Guillermo del Toro har sedan en tid tillbaka jobbat med att filmatisera Mary Shelleys roman "Frankenstein" och nu delar han med sig av sin drömcast.

Den ikoniska berättelsen Frankenstein, skriven av Mary Shelley, ska få en ny filmatisering av regissören Guillermo del Toro. Det är ännu okänt om del Toros version kommer att utspela sig under samma tidsperiod som boken eller om den kommer att ha en modern twist, precis som fallet var med hans Oscarsvinnande tolkning av Pinocchio.

Frankenstein är en berättelse som har lett till många olika filmatiseringar genom åren, men Guillermo Del Toro har länge velat skapa sin egen version. Han har tidigare arbetat med filmer som The Shape of Water (2017) och Pan's Labyrinth (2006), och han är välkänd för att skapa visuellt imponerande och mörka filmer.

Död och förödelse

Mary Shelleys roman Frankenstein publicerades första gången år 1818 och har sedan dess blivit en av de mest ikoniska berättelserna inom skräckgenren. Berättelsen handlar om en ung forskare vid namn Victor Frankenstein, som lyckas skapa en människoliknande varelse med hjälp av döda kroppar. Dock blir skapelsen inte som han tänkt sig och den leder till både död och förödelse.

Filmen är beställd av Netflix och än så länge är det inte bestämt vilka skådespelare som kommer att gestalta huvudrollerna. Men om regissören själv får bestämma får vi se Mia Goth, Andrew Garfield och Oscar Isaac. Detta rapporterar Deadline.

Filmtopp håller dig uppdaterad så fort vi vet mera.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL