Nu på bio

Det senaste på biofronten!

De har huvudrollerna i Vinterviken 2021

De har rollerna i Vinterviken 2021

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 september 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
11 september 2020

"Hoppas den kommer belysa viktiga samhällsfrågor."

Inspelningen av den svenska filmen Vinterviken 2021 har påbörjats i Stockholm. Filmen är en modern tolkning av Mats Wahls hyllade roman Vinterviken och en samproduktion mellan Filmlance, Netflix och Sveriges Television. Idag avslöjas vilka skådespelare som medverkar i filmen.

Berättelsen utspelas i Stockholm år 2021 och följer kärlekshistorien mellan Elisabeth och John-John. Två ungdomar som är uppvuxna i samma stad, men ändå lever ljusår från varandra; separerade ekonomiskt, socialt och kulturellt. Fram tills den dagen de börjar i samma gymnasieklass.

Elsa Öhrn gör sin skådespelardebut och kommer att spela Elisabeth. John-John porträtteras av nykomlingen Mustapha Aarab. Medverkar i filmen gör även Magnus Krepper, Loreen, Marika Lagercrantz, Albin Grenholm, Otto Hargne, Simon Mezher, Jonay Pineda Skallak och Elsa Bergström Terent.

Elsa Öhrn säger:

– Det känns spännande att få vara en del av den här uppdaterade versionen av Vinterviken där de övergripande samhällsproblemen är desamma, men ändå matchar samtiden. Jag är så glad att få arbeta med ett sånt kreativt team med många begåvade människor i alla åldrar. Elisabeth känns mer komplex i den här versionen och kontrasterna mellan henne och John-John är större – men det är nog just därför de dras till varandra.

Mustapha Aarab säger:

– Originalfilmen berörde verkligen mig och jag hoppas att den här nya versionen både kommer att belysa viktiga samhällsfrågor och underhålla. Jag är verkligen stolt över att vara en del av den här filmen och ser fram emot att få dela den med familj, vänner och Netflix-tittarna runt om i världen.

Vinterviken 2021 produceras av Filmlance International, en del av Banijay, med Teresa Alldén som producent och Alexis Almström som regissör. Manusförfattare är Dunja Vujovic. De tre har tidigare samarbetat med Top Dog, en TV-serie baserad på Jens Lapidus boktrilogi. 

"Vinterviken 2021" har global premiär på Netflix 2021 och kommer till SVT 2022.

Om Elsa Öhrn och Mustapha Aarab

Elsa Öhrn - 17 år
Vinterviken är Elsa Öhrns skådespelardebut. Elsa är född och uppvuxen på Södermalm i Stockholm och har sedan barnsben siktat på att jobba med film och teater. Hon har tidigare studerat musikal på Kulturama och går nu sitt andra år på teaterprogrammet på Södra Latins gymnasium. 

Mustapha Aarab - 16 år 
Mustapha Aarab kommer snart att börja sitt första år på Fryshusets gymnasium i Stockholm. Mustapha är född i Agadir i Marocko och flyttade till Sverige för tre år sedan. Han gjorde sin skådespelardebut i tv-serien Björnstad – vilket väckte ett djupare intresse för skådespeleri.

NÄSTA ARTIKEL