David Beckhams Netflix-serie hyllas: ”Utmärkt, oväntat, komplext porträtt”

David Beckhams Netflix-serie hyllas: ”Utmärkt, oväntat, komplext porträtt”

  • Netflix
Axel Diedrichs
05 oktober 2023 kl. 12:10

Är den bästa sportdokumentären på flera år här?

I går var det premiär för den nya dokumentärserien "Beckham" på Netflix. Flera av de brittiska kritiker som sett den är lyriska över vad som träffat dem.

Fotbollslegenden David Beckham är i ropet med den nya dokumentärserien Beckham Netflix. I den får vi följa med stjärnan när han från den enkla uppväxten till de stora åren som internationell superstjärna och det kärleksfulla om än komplexa familjelivet med Victoria Beckham och barnen. Dokumentären som använder sig av helt nytt filmat material har överraskat flera av de brittiska kritiker som skrivit om den – och det i positiv bemärkelse. Framför allt hyllas den för sin ärlighet och alla sidor den visar av David Beckham och familjen.

David Beckhams Netflix-serie hyllas: ”Utmärkt, oväntat, komplext porträtt”
Foto: Netflix.

David Beckhams Netflix-serie hyllas: ”Utmärkt, oväntat, komplext porträtt”

Det har gjorts flera dokumentärer om David Beckham, men här verkar det som att man fått fram en produkt som sticker ut i mängden. Mycket av berömmelsen ligger i seriens äkthet – genom ofiltrerade intervjuer med David själv får vi lära känna honom in på djupet, likaså hustrun Victoria.

Förutom de goda tiderna får vi också veta om den mörka sidan av att vara en av de största ikonerna världen skådat. Inte minst får vi veta mer om den oroliga tiden när David och Victoria hade fått sitt första barn, Brooklyn, och fruktade att han skulle kidnappas. Således brukade David sova vaktandes med huvudet mot dörren till deras sovrum.

Flera av de största engelska medierna som sett "Beckham" öser på med hyllningar: 

– Det är fängslande att se det mest kända kändisparet de senaste tjugofem på så nära håll, skriver The Independent som adderar hur häftigt det är att få veta att Beckham brukade köra i timmar bara för att träffa Victoria i "sju minuter" under toppen av hennes Spice Girls-era.

Beckham är ett utmärkt, oväntad och komplex porträtt – både av en era och av en oväntat komplex man, skriver The Telegraph.

– Denna helt igenom stjärnspäckade dokumentärserie är en rolig och skvallerfylld tittupplevelse full av raka och underhållande intervjuer. Varje avsnitt bara flyger förbi, skriver The Guardian.

"Beckham" består av fyra delar och finns nu att streama på Netflix. 

NÄSTA ARTIKEL