Cursed (säsong 1)

Cursed säsong 2 – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
20 juli 2020 kl. 14:07
ANNONS
ANNONS

Fortsätter Netflix nya storsatsning?

Den första säsongen av äventyrsserien "Cursed" finns nu att se på Netflix. Fansen undrar ifall vi kommer att få se mer av serien – här är vad vi vet idag om dess framtid.

Netflix originalserie Cursed ger oss en alternativ tagning på storyn om Kung Arthurs svärd med fokus på Nimue – Damen i sjön. I huvudrollen ser vi Katherine Langford och som Merlin har vi ingen mindre än vår svenske stjärna Gustaf Skarsgård. Kan vi en vecka efter seriens premiär räkna med att få se säsong 2? 

Flera svenska tidningar har skrivit gott om Cursed, detta inkluderar Filmtopp som gav den serien en välförtjänt trea i betyg. På det internationella planet har kritikernas mottagande varit svalare. I skrivande stund har säsong 1 blygsamma 57/100 i Metacritic, kritikerkårens snittbetyg. På IMDb ser vi även ett användarbetyg som lämnar en med mer att önska: 5.4/10. 

Trots att det finns de som ställer sig kritiska till serien kan vi inte förneka att den fångat mångas uppmärksamhet. Idag är Cursed etta på Netflix svenska och amerikanska topp 10-listor. I slutet av dagen är det framförallt tittarsiffrorna som avgör ifall en fortsättning kommer till eller inte – och där ser det än så länge lovande ut för serien. 

I en intervju med Elle berättar Katherine Langford att hon hungrar efter att få göra en till säsong: 

– Jag vill verkligen inte avslöja någonting men det känns som att den första säsongen bara är toppen på isberget. Mycket fokus är på det magiska svärdet nu, men det vore intressant att se hur stora krafter Nimue har. 

Netflix förväntas inte gå ut med ett besked kring "Cursed" säsong 2 den närmaste tiden, utan vi räknar med att få vänta på det i två-tre månader. Vi uppdaterar dig så fort mer information kommer.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL