Coraline-skaparen gör Stop Motion film för Netflix

Coraline-skaparen gör Stop Motion film för Netflix

  • Netflix
11 juli 2022 kl. 08:07

Henry Selicks nya heter "Wendell and Wild"

Det är Stop Motion-mästaren Henry Selick som just nu jobbar på en ny film för streamingtjänsten Netflix.

Snart släpper Netflix deras nya Stop Motion-film Wendell and Wild av skaparen Henry Selick som ligger bakom storverk som Coraline och The Nightmare Before Christmas

Filmen handlar om två demonbröder som försöker fly från helvetet med hjälp av en 13-årig flicka vid namn Kat. Hon beskrivs som en tuff tjej som börjar klä ut sig till punkprinsessa och får stor uppmärksamhet i skolan för att hon lyssnar på en viss musik, vilket ska vara en av hörnstenarna i filmen. 

Coraline-skaparen gör Stop Motion film för Netflix
Foto: Netflix.

Wendell and Wild får vi bland annat höra skådespelare som Keegan-Michael Key, Jordan Peele, Angela Bassett och som nämnt tidigare Lyric Ross. Selick berättar för Empire att inspirationen till filmen fick han från när hans egna två barn var små:

– Idén kommer från en gammal berättelse jag satt ihop när barnen var små, där jag målade upp dem lite som små demoner och de då blev karaktärerna Wild och Wendell.

Se ett kort klipp från "Wendell and Wild":

Filmen kommer att landa på Netflix i oktober 2022.

Stop Motion är en välbeprövad filmteknik på då man med hjälp av en kamera tar bilder med sinsemellan små rörelser av karaktärerna. Vi har sett många sådana produktioner genom åren och en annan känd kreatör som jobbat mycket med tekniken är Tim Burton

Spana också in YouTube-klippet på hur man gjorde "Coraline":

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL