Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Bridgerton säsong 2 – Detta vet vi

Bridgerton säsong 2 bekräftad – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 januari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 januari 2021

Räkna kallt med fortsättning.

Netflix ungdomliga kostymdrama har blivit sensationellt stor på Netflix. Om du undrar ifall det blir någon fortsättning på serien behöver du inte vara orolig. En ny säsong är på väg. Detta vet vi om Bridgerton säsong 2!

Den aktuella serien tar oss till 1800-talets England hos en inflytelserik familj, där dottern Daphne nu är gammal nog att hitta sin fästman. Men vem är det perfekta valet, utåt sett? Hela första säsongen finns att bingea på Netflix och nu kan vi även bekräfta att vi får se Bridgerton säsong 2. Fortsättningen på serien har gott om underlag att utgå ifrån. 

Enligt statistiksajten Flix Patrol har det nya kostymdramat varit överlägset hetast i världen sedan dess premiär, med topplaceringar i majoriteten av alla länder, inklusive Sverige.

Sammanlagt har serien kollats i över 63 miljoner hushåll, vilket gör produktionen till den femte mest sedda i streamingtjänstens historia. Tittarsiffror talar alltid högst, och vad gäller underlag att bygga vidare på finns det mycket av den varan. Serien bygger nämligen på böcker av Julia Quinn, så manusförfattarna har onekligen mer att adaptera inför Bridgerton säsong 2. Vad gäller material som att utgå ifrån, så finns det hela nio böcker skrivna. 

I Filmtopps intervju med seriens huvudrollsinnehavare förstår vi också att de hungrar efter att få göra mer. Inte minst säger Nicola Coughlan som spelar Penelope Featherington att hon vill utforska sin karaktär vidare, som hon misstänker kan komma att få en allt större roll i serien. 

Publikfavoriten medverkar inte.

Enligt Variety kommer det att bli en stor omställning för alla Bridgerton-fans. Ena stjärna Regé-Jean Page, som spelar Simon Basset, kommer nämligen inte vara med i den kommande produktionen.

Enligt bokserien skulle hans karaktär inte heller vara i fokus och meningarna går isär huruvida Page själv har valt att hoppa av produktionen eller om han helt enkelt inte fick sitt kontrakt förnyat av ekonomiska eller manusmässiga anledningar.

Nya skådespelare dyker upp.

Efter det tunga avhoppet har nu Netflix gått ut med nya roller som vi väntas få träffa under Bridgerton säsong 2. De nya rollerna vi får ta del av är Charithra Chandran som karaktären Edwina Sharma, Shelley Conn som Mary Sharma, Calam Lynch som Theo Sharpe och Rupert Young som Jack.

Närmare detaljer kring Bridgerton säsong 2 hålls hittills hemliga. Filmtopp håller dig uppdaterad, så fort det dyker upp någonting spännande att rapportera om serien.

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL