Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Blood of Zeus

Blood of Zeus säsong 2 – Kommer det en fortsättning?

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 november 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 november 2020

Vi längtar efter mer av den nya Netflix-serien.

Netflix nya pärla "Blood of Zues" har snabbt blivit en ny tittarfavorit. Med all rätt. Detta är en läcker, spännande och otroligt intressant tagning på den grekiska mytologin.

Så sent som den 27 oktober 2020 fick vi ta del av den första säsongen av Blood of Zues, en hyllad och animerad äventyrsserie bestående av åtta stycken 30-minutersavsnitt.

För den som inte vet, tar Blood of Zues avstamp i den grekiska mytologin och utspelas efter att gudarna har besegrat titanerna (om du har sett Hercules så har du koll på vad vi menar). Nu måste gudarna besegra en ny ondska som har växts till liv i titanernas bortfall och det blir en blodig strid där alla från Zeus och Hera till Hercules och Heron.

Serien har hyllats för sina otroligt läckra animationer och höga spänningsnivå och nu undrar många om vi kan förvänta oss Blood of Zues säsong 2 eller inte.

Sannolikt med en fortsättning

Även om Netflix ännu inte har gett grönt ljus för en fortsättning (de brukar vänta ungefär 4-6 månader efter att en säsong har haft premiär innan de går ut med detta) så finns det mycket som tyder på att vi kommer att få se mera.

Inte minst sett till det fina mottagandet.

Serien har snabbt blivit en av de mer populära på Netflix, har 100 procent i rating på Rotten Tomatoes och 7.9 av 10 på IMDb. Dessutom finns det mycket mer att berätta om och inget som säger att serien ska ta slut efter sin första säsong.

Netflix har inte heller marknadsfört serien som en miniserie, vilket indirekt tyder på att de åtminstone planerar att göra en fortsättning. Och när det kommer till serier som inte är gjorda i miniformat, är det standard att man har storylinen för åtminstone tre säsonger klara innan man ens påbörjar arbetat med att förverkliga den första.

När kan vi förvänta oss att Blood of Zeus säsong 2 släpps?

Med andra ord bedömer vi det väldigt sannolikt att Blood of Zues får en ny säsong. Men eftersom det är en animerad serie (urläckert animerad dessutom) kan vi nog behöva vänta lite längre än vanligt. Vi tippar på att säsong två dyker upp först 2022.

NÄSTA ARTIKEL