Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Black Mirror säsong 6 – Detta vet vi

Black Mirror säsong 6 – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 juni 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
27 juni 2020

Kan dröja innan vi får återse Netflix succé.

En av Netflix mest hyllade serier "Black Mirror" är inte bekräftad för en sjätte säsong och ett besked ser ut att dröja.

Det vore konstigt ifall Black Mirror inte kom tillbaka med en sjätte säsong. Serien har genom åren golvat kritiker men också skaffat sig en stark fan base. Men likväl har ska vi inte fått säsong 6 bekräftad. Och på grund av de tider vi lever i kan det dröja en lång tid innan vi får se fler dystopiska scenarion med teknik i fokus. 

I en intervju med Radio Times berättar seriens skapare Charlie Brooker att han kommer ägna den närmsta tiden åt andra projekt:

– I dagsläget vet jag inte hur hungriga folk är på berättelser om samhällen som fallerar. Så jag arbetar inte särskilt hårt på sådana. Jag vill snarare ta fram min komiska penna och skriva någonting som får mig själv att skratta. 

Det senaste avsnittet av Black Mirror kom ut i juni 2019 och i dagsläget ser det inte ut som att vi får några nya episoder under det här året. Det återstår att se när vi får besked kring seriens framtid. Förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge.

I december 2018 släpptes den revolutionerande Black Mirror-filmen "Bandersnatch" där publiken kunde integrera med filmen och påverka huvudkaraktärens öde.