Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Svenska boken En helt vanlig familj blir serie på Netflix

Svenska boken En helt vanlig familj blir serie på Netflix

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 oktober 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
12 oktober 2022

Bekanta dig med nästa svenska serie

Den kritikerrosade bästsäljaren "En helt vanlig familj" av författaren Mattias Edvardsson blir miniserie på Netflix. Den svenska spänningsromanen har sålts i över 550 000 exemplar i 35 länder världen över.

I huvudrollerna syns Alexandra Karlsson Tyrefors, som gör skådespelardebut i rollen som Stella Sandell, Lo Kauppi (Modus, Äkta Människor) som mamma Ulrika Sandell och Björn Bengtsson (The Last Kingdom, Lust) som pappa Adam Sandell. En helt vanlig familj produceras av Jarowskij och regisseras av Per Hanefjord (Hamilton, Tyskungen). Manusförfattare är Anna Platt (Knutby, Det som göms i snö) och Hans Jörnlind (Top Dog, Det som göms i snö).

Detta handlar En helt vanlig familj om

Familjen Sandell är en helt vanlig familj som består av prästen Adam, advokaten Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella. De lever ett till synes perfekt liv i en polerad villaförort utanför Lund. En dag förändras allt när Stella hamnar i häktet, anklagad för mord. Hennes förtvivlade föräldrar vet inte vad de ska göra. Vad har egentligen hänt? De vill hjälpa Stella till varje pris, men frågan är om de verkligen känner sin dotter. Eller varandra.

– Jag är djupt tacksam för att få stå för regin på det här projektet. Mattias bok, manuset och den fantastiska skådespelarensemblen ger de bästa av förutsättningarna för en stark TV-serie. Från första mötet med berättelsen har jag uppskattat att den verkligen har något på hjärtat, att den lyfter komplexa frågor, erbjuder karaktärsdjup och hela tiden med engagerade spänning. Jag känner vördnad för skådespelarna och jag har den där känslan av att få vara med om något stort, då nya filmstjärnor föds, säger regissören Per Hanefjord.

Svenska boken En helt vanlig familj blir serie på Netflix
Foto: Netflix

Drömmen går i uppfyllelse

– Jag är överväldigad! Det är en dröm att få se min bok bli tv-serie hos Netflix. Vi har ett väldigt starkt manus och en fantastisk regissör i Per Hanefjord som brinner för berättelsen. Det var viktigt för mig att serien spelas in i Lund där boken utspelar sig. Dessutom hoppas jag att några unga, oerhört talangfulla skådespelare ska få sina genombrott i serien, säger författaren Mattias Edvardsson, som också är seriens exekutiva producent.

En helt vanlig familj har global premiär på Netflix under 2023.

NÄSTA ARTIKEL