After Life säsong 3 – Fortsättningen vi väntar på

After Life säsong 3 – Fortsättningen vi väntar på

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 maj 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 maj 2020

Ska Ricky Gervais göra sin första långkörare?

Ricky Gervais dramakomedi "After Life" är en av de mest populära serierna på Netflix. Med den andra säsongen uppe och rullandes, undrar många ifall vi får se en tredje säsong.

After Life handlar om änklingen Tony som efter att hans fru plötsligt går bort tar sig an världen med en förändrad inställning. Hans trevliga personlighet är som bortblåst och utbytt mot en vårdslös attityd. Huvudrollen spelas av Ricky Gervais själv och har blivit en av de stora succéerna på Netflix

Den första säsongen följdes nyligen upp med den andra, som nu finns att se hos streamingjätten. Men kommer det ännu mer av After Life?

Ricky Gervais redo att bryta sin trend

Ricky Gervais i "After Life"
Foto: Netflix.

I vanliga fall känns en tredje säsong självklart. Men det som talar emot en fortsättning för After Life är Gervais tidigare mönster. När han både skrivit och regisserat en serie har den aldrig löpt över två säsonger. Skulle han fortsätta på samma spår har vi sett det sista av hans nya hit. Men i en intervju med Radio Times berättar komikern att han är beredd på att bryta trenden: 

– För första gången någonsin skulle jag göra en tredje säsong. Seriens universum är så starkt. Jag älskar karaktärerna, alla skådespelare, staden, alla teman... Jag älskar hunden!

Gervais berättar vidare att hans serier inte haft särskilt långa livstider eftersom han finner det mest kittlande att börja om och hitta nya utmaningar.

Även om Gervais är beredd på att göra ett undantag här, understryker han att han inte bara kommer att göra en till säsong av After Life, utan det kommer kräva att publiken verkligen vill se en fortsättning. Sett till att det sista avsnittet av säsong 2 har hela 9.1/10 i betyg på IMDb kan vi bara anta att folk vill se mer. 

Netflix är kända för att inte ge ut detaljer kring deras tittarsiffror och därför är det svårt att uppskatta hur stor succé den är i relation till deras andra blockbusters. Men sett till hur Gervais pratar om sitt senaste kärleksprojekt känns det uppenbart att han är i positionen att själv avgöra ifall den ska löpa vidare eller inte. 

Du som är ett fan med förhoppningen om fler avsnitt får hålla tummarna för att många andra känner likadant. Magkänslan är dock stark: "After Life" säsong 3 kommer.