1899 säsong 2 – Detta vet vi

1899 säsong 2 – Detta vet vi

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 18 november 2022 kl. 10:11 | Publicerad 17 november 2022 kl. 14:11

Sannolikt med fortsättning

Nu kan du streama alla avsnitt av Netflix nya storserie. Har du redan betat av dem och undrar hur det ser ut med "1899" säsong 2? Filmtopp väger oddsen!

Med deras nya stora produktion som tar oss ut på en mäktig resa över havet, ser Netflix ut att ha fått sig en välbehövlig succé. Tillhör du alla de som svept igenom det nya äventyret och nu undrar ifall vi får fler av dem framöver? Filmtopp har kikat närmare på förutsättningarna för 1899 säsong 2.

Många håller tummarna för att få se en andra säsong av 1899. Än så länge har inte Netflix gått ut med något besked kring seriens fortsättning. Men det skulle förvåna oss ifall det inte kommer mer. I en intervju med Deadline förra året sade ena skaparen Jantje Friese att en uppföljare hänger på hur stort intresse tittarna visar. Sett till att trailern har över 8.5 miljoner visningar, vilket är högt över populära titlar som Bridgerton säsong 1, Red Notice och You säsong 4, kan vi konstatera att intresset varit enormt. 

Vidare verkar serien också uppskattas av de flesta. För även om Filmtopps recensent Mimi Dahlén gav den blygsamma 2/5 i betyg, så har den just nu ett användarbetyg på 8.5/10 på IMDb. Så snart informationen uppdateras, förväntar vi oss också att den kommer placera sig uppe på toppen bland Netflix mest populära serier just nu. 

Med det stora intresset för serien kan vi utgå från att produktionen vill ta sig an en till säsong. Och sett till hur mycket Netflix, som kritiserats för sina produktioner, behöver nya succéer skulle det förvåna oss ifall de inte tar tillvara på chansen de här givits att bygga vidare på vad som kan bli ett nytt flaggskepp i utbudet.

1899 säsong 2 – Detta vet vi
Foto: Netflix.

När kommer 1899 säsong 2?

Med alla insikter vi har bara dagen efter premiären vågar vi utgå från att det kommer mer av 1899. Däremot är vi inte säkra på att det kommer en ny säsong redan nästa år. Den första säsongen tog närmare åtta månader att spela in, och även om det skulle gå snabbare den här vändan måste fortfarande ett manus skrivas innan de kan kliva in i produktion. Tills vi hör något annat, så utgår vi därför från att 1899 säsong 2 släpps någon gång 2024.

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som händer runt serien.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL