Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
National Treasure 3 – Vad är det som händer?

National Treasure 3 – Vad är det som händer?

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
20 februari 2018
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
20 februari 2018

Filmtopp undersöker var National Treasure 3 tog vägen.

Nicolas Cage i National Treasure.
Nicolas Cage i National Treasure. Nu frågar sig publiken vad som hände med National Treasure 3.

Enda sedan "National Treasure 2" kom ut på biograferna för drygt elva år sedan, har det varit tal om "National Treasure 3". Fortfarande är inget land i sikte. Filmtopp tar fram facklan och undersöker mysteriet.

Att National Treasure 3 ständigt förhalas är kanske inget som upprör de fleta cineasterna där ute. Men faktum kvarstår – de första två filmerna har varit utmärkta popcornfilmer. Att se Nicolas Cage som en modern Indiana Jones på storslagna äventyr har varit en stor publiksuccé. Sett till de monetära framgångarna har det varit en del prat om en tredje film, men än så länge har vi inget land i sikte.

Arbetsnarkomanen Nicolas Cage har flera gånger sagt att han väntar på att inspelningen av National Treasure 3 ska dra igång, så det är inte på skådespelarfronten det skaver. För närmare två år sedan sa Nicolas Cage till Entertainment Weekley att han hade hört att manuset har varit svårt att skriva på grund av historisk faktakontroll:

Nicolas Cage om National Treasure 3:

I do know that those scripts are very difficult to write, because there has to be some credibility in terms of the facts and fact-checking, because it was relying on historical events. And then you have to make it entertaining. I know that it's been a challenge to get the script where it needs to be. That's as much as I've heard. But they're still working on it.

Detsamma menar filmseriens regissör Jon Turtelaub som redan 2013 sa att det skulle ta tid att göra en ny film, även om alla involverade vill återvända till National Treasure-världen. Anledningen var även denna gången att det var så oerhört svårt att få fram ett bra manus.

Visst, filmerna har väl vissa historiska knytpunkter, men det är väl ingen som förväntar sig att National Treasure 3, en popcornfilm med Nicolas Cage som skattjägare, ska vara hundra procent "historiskt korrekt"? Och knappast på den detaljnivå att manuset tar hela Obamas presidentperiod (och nu kanske Trumps?) att framställa.

Förmodligen har Disney  fullt upp med sina andra projekt. Efter att ha köpt upp Lucas Films, Marvel Studio, Pixar Animation Studios och nu 20th Century Fox, producerar bolaget storfilmer på en sanslös nivå (för att läsa mer om detta, se vår artikel över kommande Disneyfilmer). Nu har det också gått så pass lång tid sedan förra National Treasure-filmen att bolaget börjar frukta att publiken sviker.

Samtidigt står filmen under produktion på IMDb och vi kan se att Aaron Benay, Matthew Benay, Carlo Bernard och Doug Miro är de som sliter med manuset. Förmodligen tillsammans med (eller mot?) Max Breitenbach som har rollen som chefhistoriker. Det är också klart att Charles Segar och Jerry Buckenheimer är filmens producenter.

Om vi någonsin får återse skattjägaren Ben Gates på vita duken återstår att se, men hoppats lykta lyser än. Även om vi börjar närma oss slutet på ljuset. Vad säger du, vill du se "National Treasure 3"?

NÄSTA ARTIKEL