Ett fall för Vera säsong 11

Nästa säsong av Ett fall för Vera – detta vet vi!

Filmtopp
15 augusti 2023 kl. 10:00

Kommer deckardrottningen tillbaka till TV-rutan?

I dag släpps det sista avsnittet av "Ett fall för Vera" för den här säsongen och alla redan har flera läsare frågat oss om det blir en fortsättning. Filmtopp gräver i frågan och kommer med goda nyheter.

Sedan 2011 har den underbara Brenda Blethyn underhållit oss som titelrollen i det brittiska kriminaldramat Ett fall för Vera. I dag är det dags för det sista avsnittet av den tolfte säsongen att släppas på SVT och SVT Play, något som har fått flera läsare att höra av sig till oss för att fråga om det blir någon fortsättning.

Att intresset är så pass stort är inte direkt särskilt överraskande. Baserad på Ann Cleeves romaner har produktionsbolaget ITV, skapat en mycket sevärd och underhållande spänningsserie där den charmiga, men sarkastiska, kriminalkommissarien Vera Stanhope löser mord tillsammans med sin unga assistent i Northumberland County.

Nästa säsong för Ett fall för Vera – detta vet vi

Så kommer Ett fall för Vera säsong 13 att bli verklighet? Det korta svaret är ett "ja". Enligt IMDb finns det däremot inte något premiärdatum ännu.

Vidare rapporterade Radio Times i slutet av maj att inspelningen påbörjats, givetvis med Brenda Blethyn tillbaka i huvudrollen. När det kommer till antalet avsnitt går däremot uppgifterna isär.

Består den nya säsongen av tre eller fyra avsnitt?

Medan IMDb rapporterar att det, precis som tidigare säsonger, är fyra nya avsnitt på gång, hävdar Radio Times att det endast rör sig om tre, vilket också bekräftas av Tellyvisions.org. Samtidigt skall det tilläggas att både Radio Times och Tellyvisions också menar att den tolfte säsongen i själva verket består av fem avsnitt och inte fyra.

Om det rör sig om bristande kommunikation eller om "det femte" avsnittet får inleda den nya säsongen, återstår att se.

Ett fall för Vera
Caption

En gammal favorit kommer tillbaka i Ett fall för Vera säsong 13

Till vår stora glädje kan vi berätta att David Leon, som spelade Joe Ashworth i de första säsongerna, återvänder i rollen för första gången på tio år.

– Att kliva in i Veras skor för den trettonde säsongen känns som att komma hem igen. Stödet från lokalbefolkningen i nordöstra England värmer verkligen hjärtat och återföreningen med den talangfulla David Leon och resten av vårt enastående team är en ren glädje, ska Brenda Blethyn ha sagt.

Vi håller dig uppdaterad så fort vi vet mera om nästa säsong av Ett fall för Vera.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL