Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Oscarsgalan.

Nästa års Oscarsgala sänds också senare än vanligt

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 maj 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 maj 2021

Kommer att sändas i slutet av mars.

Årets Oscarsgala sändes senare än vanligt på grund av pandemin. 2022 års gala kommer också att sändas senare, men inte på grund av coronaviruset.

Oscarsgalan från i år gick till slut av stapeln i slutet av april i en annorlunda konstellation på grund av den internationella pandemi som påverkat världen sedan 2020. Bland annat tog Nomadland hem bästa film och Anthony Hopkins pris för bästa manliga huvudroll för filmen The Fathers.

Redan nu berättar Screen Rant att nästa års Oscarsgala också kommer att skjuts fram en månad mer än vanligt, men den här gången inte på grund av en pandemi. Februari är vanligtivs en upptagen månad för sportsevenemang i USA och under 2022 kommer både Super Bowl och de olympiska spelen att hållas i februari, vilket innebär att Oscarsgalan får maka på sig.

Att Oscarsgalan sänds senare än vanligt har hänt flera gånger under historien, men sällan så pass som nu i år under pandemin. Planen är att nästa år ska galan kunna återgå till normal hållning i Dolby Theater med människor på plats att ta emot sina priser.

Läs också om att det ska göras en dokumentär om Val Kilmer.

NÄSTA ARTIKEL