Naruto Uzumaki från "Naruto"

Naruto blir live-action-film – regisseras av mannen bakom Marvels Shang-Chi

26 februari 2024 kl. 12:02

Den omtyckta mangan som blivit serie ska snart bli långfilm

Efter nästan tio år på sparlåga är det äntligen dags för "Naruto" att få bli film. Den kommande live-action-filmen ska baseras på mangan med samma namn av Masashi Kishimoto, under regi av Destin Daniel Cretton.

Den världskända mangan och anime-serien om ninjapojken Naruto är på väg att bli live-action-film, rapporterar The Hollywood Reporter. Filmen kommer produceras av Lionsgate och regisseras av Destin Daniel Cretton, som ligger bakom Marvel-filmen Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021) och som senast är aktuell i produktionen av en uppföljare till denna. 

Handlingen i Naruto kretsar kring den unga ninjan Naruto Uzamaki, som kämpar för att bli den starkaste ledaren i sin by, känd som "Hokage". En demonräv med nio svansar attackerade byn när Naruto var barn och för att skydda byn offrade dåvarande Hokagen sitt liv för att fängsla demonen inne i Naruto. Som värd för demonen får han vissa krafter och effekter som han måste kämpa för att lära sig hantera.

Ett samarbete mellan mangans skapare och den nye regissören

Narutos skapare Masashi Kishimoto har i ett möte med Destin Daniel Cretton gett sitt medgivande till att filmen produceras och beskriver att Destin Daniel Cretton verkar vara rätt man för jobbet. Kishimoto beskriver honom som en "öppensinnad regissör som skulle vara villig att ta emot hans kreativa input" och förklarar att han tror att ett samarbete mellan honom och regissören skulle kunna gynna filmens produktionsprocess.

Filmen har varit under utveckling på Lionsgate sedan 2015 men har hittills inte uppvisat några tydliga framsteg i produktionen, något som många fans hoppas på ska ändras med en ny regissör vid rodret. Inga skådespelare är tillkännagivna ännu och inget inspelningsdatum är heller satt, så nu återstår det att se i vilken riktning Destin Daniel Cretton väljer att ta produktionen för att se när vi kan vänta oss en färdig film. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL