Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Mulans producent: Vi går åt David Lean och Kurosawa-hållet

Mulans producent: "Vi går åt David Lean och Kurosawa-hållet"

David Lindahl | Nyhet
02 oktober 2019
David Lindahl | Nyhet
02 oktober 2019

Nya Mulan ska enligt producenten vara lik David Lean och Kurosawas filmer.

Yifei Liu i Mulan. Foto: Disney.

Den nya Mulan-filmen kommer på bio nästa år. Producenten Jason Reed lovar ett episkt äventyr likt David Lean och Akira Kurosawas filmer.

Kontroverserna har varit många kring den nya Mulan-filmen. Allt från kampen att få en asiatisk rollista på plats till huvudskådespelerskan Yifei Lius uttalade stöd till Kina i Hong Kong-konflikten, som bland lett till att många uppmanar till bojkott av filmen.

Men producenten Jason Reed ser positivt på den nya Mulan-filmen och jämför inriktningen med den från två stora filmlegender.

– Vi har funderat i banorna kring hur regissörer som David Lean eller Akira Kurosawa skulle ha närmat sig en historia som denna, säger producenten Jason Reed till Empire Online.

David Leans mästerverk Lawrence of Arabia såg den brittiske officeraren T.E. Lawrence ena arabstammarna i en kamp mot det Osmanska riket. I flera av Akira Kurosawas filmer, som De sju samurajerna, ses samuraj-klaner slåss mot varandra.

Mulan kommer inte att vara en musikal som sin tecknade föregångare och heller inte innehålla komiska karaktärer som en talande drake eller syrsa. Syftet har varit att snarare ge en historisk bild av hur legenden om Mulan skulle kunna ha sett ut, med episka slagfält och strider.

Förutom Yifei Liu ses även skådespelare som Donnie Yen, Jet Li och Li Gong.

Den 25 mars nästa år kommer Mulan på bio i Sverige.