MrBeast stäms på 100 miljoner dollar – av företaget som driver hans hamburgerkedja

MrBeast stäms på 100 miljoner dollar – av företaget som driver hans hamburgerkedja

Filmtopp
Uppdaterad 09 augusti 2023 kl. 08:37 | Publicerad 08 augusti 2023 kl. 13:29

Menar att Youtube-stjärnan brutit mot deras kontrakt

Efter att kunder börjat klaga på kvaliteten på hans hamburgare valde Youtube-stjärnan MrBeast att stämma företaget Virtual Dining Concepts som leder arbetet på kedjan MrBeast Burger. Nu stämmer de honom tillbaka – på 100 miljoner dollar.

Sedan flera år tillbaka driver världens mest berömda Youtuber, MrBeast (vars riktiga namn är Jimmy Donaldson), sin egen hamburgerkedja MrBeast Burger. Den senaste tiden har många klagat på kvaliteten på burgarna vilket lett till att Donaldson stämt Virtual Dining Concepts, företaget som driver kedjan. Nu väljer de att stämma honom tillbaka för att ha brutit mot avtalet i deras kontrakt. Beloppet som Donaldson stäms på är 100 miljoner dollar.

MrBeast stäms på 100 miljoner dollar – av företaget som driver hans hamburgerkedja
Donaldson återskapar "Squid Game" med sina följare. Skärmbild via Youtube

MrBeast stäms på 100 miljoner dollar – av företaget som driver hans hamburgerkedja

Jimmy Donaldson är känd för sina generösa donationer och spektakulära produktioner som höjt ribban för amatörvideor på Youtube. Parallellt med sin kanal, som med åren ynglat av sig flera dotterkanaler, har han även byggt sitt varumärke genom att sälja kläder, choklad och hamburgare. Hamburgerkedjan MrBeast Burger finns nu utspridd över hela världen, där den även finns att hitta på många ställen i Sverige. 

Efter att ha förtjänat sig ett starkt rykte som gjort det möjligt för kedjan att bli global har den på senare tid mötts av många klagomål. Kunder har fått hamburgare av bristande kvalitet, där flera av dem menar att de till och med är oätbara. När det förra månaden började trenda på sociala medier att dela med sig av undermåliga Mr Beast-burgare valde Donaldson att stämma Virtual Dining Concepts som driver kedjan i hopp om att avbryta kontraktet med dem. Nu har de svarat med att stämma Donaldson tillbaka för kontraktsbrott, på 100 miljoner dollar.

Enligt Variety menar Virtual Dining Concepts att Donaldsons stämning saknar grund och att den är olämplig. De hävdar även att Donaldson brutit mot sitt avtal och nyligen försökt förhandla fram en ny överenskommelse för att gynna sina egna ekonomiska intressen och avsluta sina befintliga kontraktsmässiga skyldigheter utan giltig anledning.

I deras stämningsansökan skriver de följande: 

– Det här fallet handlar om en sociala mediekändis som tror att hans kändisskap innebär att hans ord inte spelar någon roll, att fakta inte spelar någon roll, och att han kan bryta sina kontraktsmässiga skyldigheter utan konsekvenser. Han har fel.

Donaldson har ännu inte kommenterat deras stämning. 

Nedan ser du det mest sedda MrBeast-klippet med närmare en halv miljard visningar. I det återskapar han Netflix-serien Squid Game med 456 personer från hans följarebas:

Frank Stenhammar

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL