Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Mörkrets hjärta blir animerad film

"Mörkrets hjärta" blir animerad film

Nikola Ruzicic | Nyhet
17 januari 2019
Nikola Ruzicic | Nyhet
17 januari 2019

Joseph Conrads klassiker får ny skepnad.

Den polske författarens kortroman "Mörkrets hjärta" har genom åren omarbetats till ett flertal olika tolkningar i jakten på att bryta ned bokens tematik. Nästa försök ut blir en animerad film där Michael Sheen ska göra rösten som den mytomspunne karaktären Kurtz.

Originalromanen, som publicerades redan 1898, räknas som en milstolpe i litteraturvärlden. Trots sin ringa längd på knappa hundra sidor avhandlar boken frågor om kolonialismens gränslöshet och människans innersta natur på ett sätt som diskuteras än idag.

Historien om sjökaptenen Marlow, som får i uppdrag att finna den mystiska figuren Kurtz, har i filmväg blivit mest känd via Francis Ford Coppolas mästerverk Apocalypse Now. Coppola placerade handlingen mitt i ett brinnande Vietnamkrig där Martin Sheens karaktär Willard (Marlow) och framförallt Marlon Brandos Kurtz långsamt gled raka vägen in i filmhistorien.

Enligt The Hollywood Reporter har det nu blivit dags för Michael Sheen (ej besläktad med Martin) att axla rollen som Kurtz i en animerad version av berättelsen. Utöver Sheen har även Matthew Rhys och Andrew Scott kopplats till projekt. Vem som ska ge röst åt huvudkaraktären Marlow är dock ännu inte bestämt.

Kolla även in Filmtopps lista över filmerna som överglänste bokförlagan.

Vad är dina tankar om en animerad version av Mörkrets hjärta?

NÄSTA ARTIKEL