Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Morgan Freeman spelar Colin Powell i ny biografi!

Morgan Freeman spelar Colin Powell i ny biografi!

Fredrik Edström | Nyhet
19 oktober 2017
Fredrik Edström | Nyhet
19 oktober 2017

Kommer att fokuserar på det notoriska FN-talet Colin Powell höll.

Morgan Freemans nästa stora roll blir att gestalta den 65:e utrikesministern för USA, Colin Powell. Filmen kommer att regisseras av Reginald Hudlin och produceras av Morgan Freemans egna produktionsbolag "Freeman's Revelations Entertainment".

Variety rapporterar att Morgan Freemans nästa projekt blir en biografi som filmatiserar den före fetta utrikesministern Colin Powells liv. Colin Powell var en mycket omtalad amerikansk politiker under Bush-administrationen och den första afro-amerikanska politikern att inneha posten som utrikesminister.

Filmen ska primärt ta fokus på Colin Powells tal i FN 2003, där han vädjade till de andra FN-medlemmarna att stödja USA:s intåg i Irak för att störta diktatorn Saddam Hussein. Allt baserat på falsk information om att Irak höll på att arbeta fram kärnvapen. Talet i FN är ett ögonblick som Colin Powell själv har beskrivit som sin karriärs lägsta punkt.

Reginald Hudlin, som främst har arbetat inom TV, kommer att regissera filmen och Morgan Freemans produktionsbolag, "Freeman's Revelations Entertainment", ska producera. Manuset är skrivet av Ed Whitworth och fanns med på 2011 års "Black List" – en lista över de mest eftertraktade manusen som ännu inte har filmatiserats.

Vad filmen kommer att heta är ännu inte känt.

Låter detta mumsigt högt ärade Filmtopp-läsare, vill du se Morgan Freeman som Colin Powell?