Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Morgan Freeman gör miniserie om Muhammad Ali

Morgan Freeman gör miniserie om Muhammad Ali

David Lindahl | Nyhet
23 april 2018
David Lindahl | Nyhet
23 april 2018

Den legendariske boxarens liv ska bli miniserie.

CBS All Access ska tillsammans med Morgan Freeman producera en miniserie om den legendariske boxaren Muhammad Alis liv. Det väntas bli en del av deras kabel/streamingtjänst.

Muhammad Ali är kanske en av de mest framgångsrika boxarna någonsin men han var också en kontroversiell figur som aktivist och samhällsprovokatör. Under 60-talet konverterade han till islam och bytte därmed sitt födelsenamn Cassius Clay till Muhammad Ali. Till sommaren är det två år sedan Ali gick bort den tredje juni 2016 74 år gammal.

Nu rapporterar Deadline att Morgan Freeman ska göra en miniserie om hans liv tillsammans med CBS All Access i vad som blir en del av deras satsning på fler produktioner släppta på företagets streamingkanaler.

8 Fights – The Life of Muhammad Ali är titeln på miniserien som ska släppas i åtta avsnitt. Den beskrivs som ett porträtt av Alis inre kamp och ska berätta historien om hans psyke och tillstånd bakom fasaden. Varje avsnitt ska lägga fokus på en av hans matcher.

Dan Kay har skrivit ett manus som baseras på Jonathan Eigs nyligen publicerade biografi Ali: a Life. När projektet först föreslogs väckte det mycket uppmärksamhet på grund av innehållet och det redan färdiga manuset. Något premiärdatum eller några bekräftade skådespelare finns inte i nuläget.

För mer sportrelaterade produktioner kan du kolla in vår lista över 7 sportfilmer du tidigare i år kunde ha tittat på i stället för OS.

Vem tycker du ska spela Mohammad Ali i en miniserie om hans liv?