Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Mördarens längtan efter ”Hey Baberiba”

Mördarens längtan efter ”Hey Baberiba”

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 juni 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
06 juni 2023

Ansökte från häktet om att få se kultserien

18-åriga Maja Hellman är dömd till livstid i fängelse för mordet på Tove i Vetlanda som ägde rum i oktober förra året. Från häktet har hon skickat en rad ansökningar, däribland om att få fyra DVD:er med TV-serien "Hey Baberiba".

Den 19 april blev de två kvinnorna Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 18, dömda till livstid i fängelse för att ha mördat 21-åriga Tove i Vetlanda. De dömdes även för grovt gravfridsbrott för att ha röjt undan bevis. I häktet väntar de nu på att alla hovrättsförhandlingarna ska bli klara. Under denna period har Kriminalvården behandlat ett flertal ansökningar från Maja Hellman, där en av dem är att hon ska få fyra DVD:er med Hey Baberiba, det kultförklarade humorprogrammet med Peter MagnussonChristine Meltzer och David Hellenius.

Mördarens längtan efter ”Hey Baberiba”
Peter Magnusson gör Kungen i "Hey Baberiba". Foto: TV4.

 

Mördarens längtan efter "Hey Baberiba"

Maja Hellmans lista med ansökningar har varit lång, och i maj månad har flera beslut fattats gällande vilka av dem som ska godkännas. Ett av de som accepteras är att hon ska få ha tillgång till Hey Baberiba, som var ett av Sveriges mest älskade TV-program när det sändes mellan 2005-2007. I dess mest berömda sketchserie får vi en parodi på Kungafamiljen, där Peter Magnusson spelar Kungen, Christine Meltzer spelar drottning Silvia och David Hellenius spelar prins Carl Philip.

Bland en rad andra ansökningar från Maja Hellman finns även att få ha ett Playstation 2, en CD-spelare och en HDMI-kabel, som alla godkänns med motiveringen att inget av det äventyrar häktets ordning och säkerhet. När det kommer till Johanna Leshem Jansson, som även hon dömts för mordet på Tove, har hon endast ansökt om att få prata med sin pappa i telefon, med hjälp av Intik som är Kriminalvårdens telefonsystem. Denna ansökan avslogs först redan den 12 april, men den 19 maj ändrade de beslutet med kravet att kunna lyssna på samtalen i efterhand. 

NÄSTA ARTIKEL