Missa inte: Tom Cruise i postapokalyptiskt äventyr

Missa inte: Tom Cruise i postapokalyptiskt äventyr

Emil Oscar Rasmussen
21 oktober 2023 kl. 10:10

Sci-fi-rullen Oblivion visas på tv i kväll

Behöver du hjälp att hitta kvällens film är Tom Cruise påkostade sci-fi-äventyr "Oblivion" (2013) ett utmärkt alternativ. Filmen visas på tv i kväll.

Tom Cruise har visat sig ha en sällan skådad fingertoppskänsla när det kommer till att välja ut sci-fi-filmer, vilket Minority Report (2002) och Edge of Tomorrow (2014) är tydliga bevis på – men också den aningen mer bortglömda Oblivion från 2013.

Det är med tunga franchisefilmer som Mission: Impossible, Jack Reacher och Top Gun som Cruise skapar fler rubriker, men frågan är om det inte är de sporadiska, fristående, actionfyllda sci-fi-äventyren som är de verkligt bortglömda hjältarna i stjärnans filmografi.

I dag, lördagen den 21 oktober, har du chansen att se en av dessa storslagna pärlor på tv.

Missa inte: Tom Cruise i postapokalyptiskt äventyr
Foto: UIP.

Missa inte Tom Cruise i postapokalyptiskt äventyr – Oblivion visas på tv i kväll

Storslagna "Oblivion" hade premiär 2013 och utspelar sig på en närmast övergiven och ödelagd jord, där robotreparatören Jack Harper (Cruise) är stationerad för att mjölka planeten på de sista kvarvarande resurserna. Arbetet närmar sig sitt slut när allt vänds upp och ned – Jack räddar en kvinna ur ett kraschat rymdskepp och händelsen leder honom snart till att ifrågasätta allt han trodde sig veta.

Filmen är regisserad av Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) och skriven av regissören, tillsammans med Karl Gajdusek (The King's Man, The November Man) och Oscarsvinnande Michael Arndt (Little Miss Sunshine, Star Wars: The Force Awakens). I övriga roller ser vi Morgan Freeman, Andrea Riseborough, Olga Kurylenko och Nikolaj Coster-Waldau m.fl.

Har du missat denna Tom Cruise-rulle har du chansen att se den på tv i kväll, när Kanal 5 kablar ut den som sin lördagsfilm kl. 22.00.

Oblivion fick ett blandat mottagande av kritikerna när den kom, men den gick hem hos publiken. I skrivande stund har filmen stabila 7,0 i betyg på IMDb.

Här kan du se trailern till Oblivion (2013):

Vill du hellre se filmen en annan tidpunkt? Här kan du streama Oblivion (2023).

NÄSTA ARTIKEL