Missa inte: stor 80-talsklassiker med Richard Gere på TV ikväll

Missa inte: stor 80-talsklassiker med Richard Gere på TV ikväll

Axel Diedrichs
20 november 2023 kl. 12:11

Ta chansen att se "En officer och gentleman"

Vill du ta chansen att se om en älskad klassiker på TV ikväll? SVT visar nämligen "En officer och gentleman" med Richard Gere och Debra Winger.

Vem älskar inte att riva av en go 80-talsklassiker då och då? Till dig som vill ha kvällens bästa filmtips på TV ikväll rekommenderar vi därför att se En officer och gentleman från 1982. Det tvåfaldigt Oscarsbelönade romantiska dramat är inget man vill riskera att missa när man får chansen. 

Missa inte: stor 80-talsklassiker med Richard Gere på TV ikväll
Foto: Paramount Pictures.

Det här handlar "En officer och gentleman" om

I den älskade klassikern En officer och gentleman följer vi ensamvargen Zack Mayo som börjar på en kadettskola för att bli pilot i den amerikanska flottan, och under tretton kvalfyllda veckor lär han sig hur viktigt det är med disciplin, kärlek och vänskap. Filmen kan tyckas vara lite väl tidstyptiskt ostig emellanåt, men för det mesta är det här en film som håller bra än i dag.

Huvudrollen görs av allas älskling Richard Gere som spelar mot Debra Winger och Louis Gossett Jr. Men trots de två stora stjärnorna i huvudrollerna är det den sistnämnde av dem som kanske är allra mest känd för filmen. Han gör den ikoniska rollen som Zacks stränge sergeant Emil Foley, en person han får brottas med mycket innan de hittar vandra på ett mänskligare plan. Gossett Jr. gjorde en så stark insats att han vann det årets Oscar för bästa manliga biroll. 

Missar du kvällens sändning av filmen på SVT1 klockan 23:55? Här ser du var du kan streama "En officer och gentleman".

NÄSTA ARTIKEL