Missa inte: sevärd thriller om dotter som försöker fly från sin onda mor

Missa inte: sevärd thriller om dotter som försöker fly – från sin onda mor

Filmtopp
Uppdaterad kl. 14:11 | Publicerad 13 november 2023 kl. 13:11

Tajt spänning när American Horror Story-stjärnan frontar

I morgon den 14 november visas det en spännande film på TV, "Run", med Sarah Paulson. I den spelar hon en rullstolsburen dotter som försöker fly hemmet.

Med tanke på mängden filmer som hela tiden släpps på streamingtjänsterna och som går upp på bio, är det lätt att missa både ett och annat guldkorn när det visas på TV. Därför vill vi se till att tipsa dig så fort vi fångar upp något spännande på tablån. I morgon visas den sevärda thrillern Run från 2020 på TV6 klockan 21:00. Filmens antagonist spelas av Sarah Paulson som gjort sig känd med hela världen genom den populära skräckserien American Horror Story.

Missa inte: sevärd thriller om dotter som försöker fly – från sin onda mor
Foto: Hulu.

Run följer Chloe som försöker fly sin mamma

Filmen gick oväntat mycket under radarn när den kom ut. Det har förmodligen sin förklaring i att den var ett Hulu-original som – till skillnad från hur det brukar blir – inte hamnade på Disney+. Hur som helst följer berättelsen tonåringen Chloe som uppfostrats i ett liv i total isolering tillsammans med sin kontrollerande mor. När Chloe en dag kommer på sin mamma med att bära på en hel del hemligheter börjar hon ifrågasätta sin situation – i den grad att hon bestämmer sig för att fly. Men det finns två problem. Förutom att hennes mamma är oförutsägbar och därför farlig, så sliter Chloe med fysiska utmaningar då hon även är fast i rullstol.

Run må ha ett traditionellt upplägg, men med sin speltid på 90 minuter garanterar den tajt spänning. Likaså kan du räkna med vasst skådespel av Paulson som vet hur man övertygar i en skrämmande roll.

Missar du visningen av filmen på TV? Här ser du var du kan streama Run (2020).

NÄSTA ARTIKEL