Missa inte: en ny Apornas planet på väg till bio

Missa inte: en ny Apornas planet på väg till biograferna

Axel Diedrichs
13 november 2023 kl. 08:11

Snart återvänder franchisen

Under våren är det premiär för nästa Apornas planet-kapitel. Om du missat den, så kan du här se trailern till kommande "Kingdom of the Planet of the Apes".

Det har gått sex år sedan vi sått Matt Reeves brett hyllade War for the Planet of the Apes med Woody Harrelson på rollistan. I den följer vi med när Caesar och de andra aporna tvingas in i en dödlig konflikt med en människoarmé. Nu börjar nästa äventyr i franchisen komma allt närmare. För dig som missat det har 20th Century Fox släppt en första trailer till Kingdom of the Planet of the Apes

Missa inte: en ny Apornas planet på väg till biograferna
Foto: 20th Century Fox.

En ung apas äventyr när en ny tyrann bygger sitt imperium 

Den nya filmen blir en slags reboot som inleder ett nytt kapitel som utspelar sig flera generationer efter Caesars regeringstid. Aporna är numera den dominerande arten och lever i harmoni medan människor har minskats till att leva i skuggorna. Men lugnet varar bara så länge – snart börjar en ny tyrannisk apledare att bygga sitt imperium. Parallellt följer vi en ung apa som tar sig an en skrämmande resa där han tvingas ifrågasätta allt han vetat om det förflutna. 

Filmen görs av Wes Ball som tidigare har regisserat The Maze Runner-filmerna. På rollistan tar stjärnor som Freya Allen och William H. Macy plats.

Se trailern till Kingdom of the Planet of the Apes här:

Den kommande filmen har fått sitt preliminära premiärdatum, som är den 24 maj 2024.

NÄSTA ARTIKEL