Minns du Robert Gustafssons briljanta imitation av Tony Irving?

Minns du Robert Gustafssons briljanta imitation av Tony Irving?

Filmtopp
29 april 2023 kl. 20:04

Se om den klassiska sketchen här

Det har gjorts många imitationer på Tony Irving som är jurymedlem i "Let's Dance". Här minns vi en särskild gång han blev briljant imiterad av Robert Gustafsson.

Den brittisk-svenske TV-och radioprofilen Tony Irving har varit fast jurymedlem i Let's Dance sedan programmets start 2006 och därmed varit ett med det svenska folket under många års tid. Han har sedan sin första yttring i nationell TV varit starkt förknippad med sin karaktäristiska och unika röst med brytande dialekt, vilket gjort honom till en given måltavla för en imitationsmästare som Robert Gustafsson

Minns du Robert Gustafssons briljanta imitation av Tony Irving?
Från "SNN News". Foto: TV4.

Minns du Robert Gustafssons briljanta imitation av Let's Dance jurymedlem Tony Irving? Se den här!

Robert Gustafsson har gjort många imitationer av Tony Irving genom åren, och det är svårt att plocka ut vilken av dem som är allra bäst. Men en högst minnesvärd klassiker är den han gjorde i humorprogrammet SNN News som rullade på TV4 mellan 2013-2014. I det fick vi se programledaren Mikael Tornving ha med sig en gästreporter i form av en komiker för att kommentera stora nyheter.

I ett avsnitt där Robert Gustafsson var med som gäst spelade han rollen som Tony Irving för att leda oss genom premiären av det årets Let's Dance. Då gav han oss ett svep som möttes av upprepade skratt, men som också var lite fräckt när han hånade flera kändisar som deltar i programmet. Elakast var han kanske mot profilen Lotta Engberg

– Lotta Engberg från Liseberg, hon ser ut som Flume Ride. Klänningen hänger, ansiktet, pattarna... det är fritt fall. Jag tycker mycket bättre om den här gladiatorn Phoenix. Han har en fin rumpa, när han dansar kommer han bli ett med universum!, säger Robert Gustafsson i sin imitation.

Se när Robert Gustafsson imiterar Tony Irving i "SNN News" här:

Vad som gör Tony Irving rolig att imitera enligt Robert Gustafsson

Man kan ha många tankar om vad som gör Tony Irving från Let's Dance till någon som Sveriges mest kända komiker vill imitera. När de båda medverkade i intervjuprogrammet Vilket liv! i höstas berättade Roberst Gustafsson vad han tycker är så kul med Irvings röst:

– Det är inte för att han är pimpinett och homosexuell och från England och bryter på engelska, det roliga med hans röst är att han pratar med för lite luft. 

Första gången Gustafsson imiterade Irving var i Parlamentet redan 2009. Irving tog inte illa vid när han såg det, utan beskriver det som oerhört smickrande. Vidare menar han att Gustafsson bidrog mycket till hans karriär:

– Jag var totalt okänd när jag klev in i Let’s Dance. Du plockade upp mig och gav mig så många möjligheter, säger Irving till Gustafsson i Vilket liv!.

I kväll ser vi Irving på nytt i "Let's Dance" där han nu är inne på sin 18:e säsong. I avsnittet blir det starka känslor och dramatik när deltagarna tillägnar någon de håller kär en dans i modern tappning. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL