Minnesvärda roller med Rebecka Teper – från Solsidan till Rederiet

Minnesvärda roller med Rebecka Teper – från Solsidan till Rederiet

Filmtopp
13 april 2023 kl. 16:15

Solsidan-skådespelarens många minnesvärda roller

Rebecka Teper, känd från bl.a. "Solsidan", har avlidit efter en tids sjukdom, 50 år gammal. Filmtopp minns Teper genom att blicka tillbaka på hennes karriär, som innefattar roller i en rad svenska klassiker.

Rebecka Teper f.d. Englund har bekräftats död efter en tids sjukdom. Skådespelaren har gått bort vid 50 års ålder och lämnar bland andra sin partner, författaren och musikern Carl-Johan Vallgren, efter sig.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Solsidan ☀️ (@solsidantv4)

De senaste åren har Rebecka Teper blivit en favorit hos svenska folket genom sin roll i Solsidan, där hon spelat rollen som Lussan, Mickans (Josephine Bornebusch) bästa vän. Rollen i TV4-succén är sannolikt den många förknippat henne med de senaste tio åren, men på sin meritlista kan hon stoltsera med en rad framgångsrika svenska serier och filmer.

Trots att rollerna har varierat i storlek är det få skådespelare som medverkade i lika många ikoniska tidsmarkörer till produktioner som Rebecka Teper. Hon ramar exempelvis in sin karriär med en debutroll i en av Sveriges mest uppskattade serier genom tiderna, Rederiet, och en avslutande roll i den kanske mest framgångsrika komediserien vi sett i form av Solsidan. Där emellan hann hon med att medverka i en handfull andra svenska klassiker.

Minnesvärda roller med Rebecka Teper – från Solsidan till Rederiet
Rebecka Teper som Lussan i "Solsidan". Foto: TV4.

Rebecka Tepers minnesvärda roller – från Solsidan till Rederiet

Rebecka Teper lämnar oss med många minnesvärde rollprestationer och klassiska produktioner som förevigar hennes insatser i film- och tv-världen. Bland hennes många uppdrag återfinns roller i svenska kultklassiker som:

  • Solsidan
  • Bonusfamiljen
  • Springfloden
  • Beck
  • Morden i Sandhamn
  • Skilda världar
  • Skärgårdsdoktorn
  • Rederiet

Tepers filmografi inkluderar betydligt många fler produktioner än så, men urvalet är ett tydligt bevis på hur Rebecka Teper hade ett finger med i spelet i otroligt många folkkära filmer och serier.

– Jag fick den fruktansvärt sorgliga nyheten att Rebecka gått bort för några dagar sen och jag har fortfarande svårt att förstå att hon lämnat oss. Hon var alltid en solstråle och så fantastiskt rolig och rapp i tanke och replik. Hon ville alltid vässa repliker ett snäpp extra och det är precis sånt som lyfter en komediserie till höjderna, skriver Solsidan-skaparen Felix Herngren i ett meddelande till Aftonbladet.

Filmtopps tankar är med Rebecca Tepers anhöriga. Vila i frid.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL