Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Flippad teaser till Barbie-filmen gör parodi på berömda rymdfilmen

Miljonregn – så mycket tjänar Margot Robbie på Barbies världssuccé!

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 augusti 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 augusti 2023

Hollywoodstjärnan får en stadig del av kakan

Att Barbie har blivit en global dundersuccé har nog inte gått någon förbi, men hur mycket tjänar egentligen Margot Robbie på framgångarna?

Vi har tidigare rapporterat att Greta Gerwigs Barbie har anslutit sig till den exklusiva "miljardklubben" och att det är den mest inkomstbringande filmen någonsin regisserad av en kvinna. I skrivande stund har filmen genererat 1,18 miljarder dollar globalt, vilket gör det till Warner Bros. näst största succé någonsin, med endast den sista Harry Potter-filmen framför sig.

Enligt Variety får filmens huvudrollsinnehavare, Margot Robbie, en rejäl del av kakan. Robbie, som även är medproducent till filmen, uppges inkassera cirka 50 miljoner dollar för sin Barbie-roll. Det motsvarar 541,4 miljoner kronor.

Så mycket fick Ryan Gosling för att spela Ken

I paritet kan vi säga att Ryan Gosling tjänade 12,5 miljoner dollar för rollen som Ken. Om han kommer att få någon bonus för filmens intäkter vet vi inte i dagsläget.

Även filmens regissör kommer att tjäna på de globala framgångarna, men hur stort belopp det rör sig om vet vi inte.

Barbie är fortsatt etta på biotoppen, vilket innebär att de medverkandes lönekuvert kan komma att väga ännu tyngre längre fram.

NÄSTA ARTIKEL