Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Mikael Persbrandt har huvudroll i Dalles storfilm

Mikael Persbrandt har huvudroll i Dalles storfilm

Kristian Andersson | Nyhet
11 juni 2020
Kristian Andersson | Nyhet
11 juni 2020

Mikael Persbrandt och Vanna Rosenberg spelat mot varandra i "Tills solen går upp".

Mikael Persbrandt och Vanna Rosenberg har huvudrollerna i Peter Dalles kommande storfilm "Tills solen går upp".

Filmskaparen och skådespelaren Peter Dalle har sedan många år tillbaka jobbat på ett manus till filmen Tills solen går upp och nu sätts hans filmprojekt i rörelse. Filmens huvudkaraktärer kommer att spelas av Mikael Persbrandt och Vanna Rosenberg.

I filmen kommer Persbrandts karaktär att träffa på sitt ex som spelas av Rosenberg, och en spänning uppdagar sig. Samtidigt får han en viss bok i julklapp av sin fru (spelad av Helen Sjöholm), som beskriver hur man kan kontrollera sina drömmar genom magi. Han börjar träffa sitt ex i sina drömmar, men så småningom också i verkligheten.

I ett pressmeddelande säger Peter Dalle följande om filmen:

- Alla har väl varit med om att man kan tänka på något man har varit tillsammans med, och känna "fasen, hur hade det blivit om vi var tillsammans"? 

I filmen kommer paren ha det ganska gott ställ på många sätt, de båda är lyckliga på sina håll. Persbrandt spelar en börsmäklare som jobbar på ett tjusigt kontor och har kåk i ett medelklassområde.

- Det är inga omvälvande, dramatiska händelser, inga mord. Filmen har burits av vår längtan efter värme och kärlek, en igenkännbar problematik med en relation som visserligen är bra, samtidigt som man känner att "livet är kort", säger Mikael Persbrandt.

Rosenbergs karaktär är vanligtvis i stort kontrollbehov, men i drömmarna vågar hon leva ut på det sätt hon innerst inne önskar. 

- Hon är en person som är väldigt dedikerad till sitt arbete. Hon lever ett lyckligt liv och är en överlevare, som så många andra människor. Hon har tagit sig tillbaka i livet och är väldigt tacksam för det, säger Vanna Rosenberg.

"Tills solen går upp" kommer sannolikt att ha premiär till jul, berättar Helsingborgs Dagblad.

NÄSTA ARTIKEL