Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Mikael Håfström gör film om Thomas Quick-fallet

Mikael Håfström gör film om Thomas Quick-fallet

Eric Diedrichs | Nyhet
13 maj 2018
Eric Diedrichs | Nyhet
13 maj 2018

Mikael Håfström återvänder till Sverige för thriller om Thomas Quick.

Sveriges största juridiska skandal blir film i regi av Mikael Håfström, som nu återvänder till Sverige för att göra sin första svenska film sedan ”Ondskan”. I rollen som Thomas Quick ser vi David Dencik, som Hannes Råstam ser vi Jonas Karlsson och Alba August spelar researchern Jenny Küttim. "QUICK" är inspirerad av Hannes Råstams bok ”Fallet Thomas Quick – att skapa en seriemördare” och manuset är skrivet av Erlend Loe.

Nordisk Film skriver i ett pressmeddelande att regissören Mikael Håfström återvänder till Sverige för att regissera en spelfilm om Thomas Quick, som felaktigt dömdes för åtta mord han inte hade begått. Vilket är en av de största skandalerna i svensk juridik. Bolaget beskriver filmen en rörande journalistisk thriller om en man som offrade sitt eget liv i sökandet efter sanningen. Hannes Råstam var dedikerad att bevisa Quicks oskuld och avslöja det juridiska rättskaos som gav Quick ett liv i ett rättspsykiatriskt fängelse.

– Jag är mer än exalterad över att få arbeta på mitt eget språk igen, och med fantastiska svenska skådespelare. Både boken och manuset berättar en fascinerande och unik nutidshistoria som jag ser fram emot att få regissera, säger Mikael Håfström.

David Dencik är en internationellt hyllad skådespelare som vi bland annat sett i Tinker Taylor Soldier Spy. Folkkäre och lika hyllade Jonas Karlsson såg vi senast i Ted – för kärlekens skull. Alba August utsågs nyligen till Shooting Star vid Berlin Filmfestival och är högaktuell i danska Netflix-serien The Rain. Alba är i höst också aktuell i titelrollen i storfilmen Unga Astrid.

Ser du fram emot Mikael Håfströms film om Thomas Quick? Läs här, för fler kommande svenska filmer.