Hero gradient image

SVT satsar stort på svensk-fransk TV-serie

Sebastian Håkansson | Nyhet
26 juni 2015
Sebastian Håkansson | Nyhet
26 juni 2015

Foto: Svt

SVT kommer tillsammans med franska Canal+, Nice Drama och Atlantique Productions att producera TV-serien Midnattssol. Enligt ett pressmeddelande beskrivs  Midnattssol som en internationell high-concept thriller som utspelar sig i norra Norrland och i Frankrike. Huvudrollerna kommer att göras av Gustav Hammarsten och franska Leïla Bekhti.

Läs också: Filmtankar från Norrland

Enligt samma pressmeddelande ser handlingen ut som följer:

Kahina Zadi, en fransk polis av algerisk härkomst, får i uppdrag att åka till Kiruna för att utreda ett  mord på en fransk medborgare i Kirunas vildmark. Tillsammans med Anders Harnesk, åklagare med samiskt ursprung, inleder hon en utredning som snart får svindlande proportioner. Nya mord begås men de hittar inga kopplingar mellan offren, förutom att de alla mött döden på ett mycket utstuderat sätt.

Morden öppnar samtidigt en avgrund av hat och konflikter där alla kan vara mördare eller offer. Anders gör allt för att utredningen inte ska slita sönder det lilla gruvsamhället. I sin jakt på mördaren tvingas Kahina och Anders också konfrontera sina ursprung, som de båda annars valt att förtränga. Något som visar sig leda dem närmare lösningen.

Inspelningarna startar i Paris nu i dagarna och flyttar sedan upp till Kiruna i juli, där större delen av den åtta avsnitt långa serien utspelar sig. Seriestart förväntas bli nästa höst.

För fler listor, recensioner och nyheter så följ gärna Filmtopp.se på facebook och twitter.